Ένα ακραίο περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος νοσηλεύτριας σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας εξωτερικός ασθενής γρονθοκόπησε τη νοσηλεύτρια που τον κούραρε, επειδή φέρεται ότι δεν συμφωνούσε με μέρος της θεραπείας που θα το εφάρμοζαν.

Ο καθηγητής και διευθυντής της Κλινικής που υπάγεται η μονάδα, με βάση πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση, ενώ ζήτησε την προστασία του θύματος και την εν γένει λήψη μέτρων.


Επανήλθε με τις ίδιες άγριες διαθέσεις

Παρολ΄αυτά, οι ενέργειες που έγιναν, πέραν της παρουσίας της ασφάλειας, που έχει ορισμένα περιθώρια παρέμβασης, δεν ήταν επαρκείς, καθώς ο ίδιος ασθενής φέρεται να επανήλθε την επόμενη μέρα με τις ίδιες άγριες διαθέσεις.

Η νοσηλεύτρια, φέρεται να απευθύνθηκε στη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για να την ενημερώσει για το συμβάν και να ζητήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο κάλυψη, αλλά δεν έγινε άμεσα δεκτή.

Ο διοικητής Δημήτρης Μπάκος δήλωσε επί του θέματος στην εφημερίδα: «Εχω γνώση του συμβάντος και έχω ζητήσει να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε, προκειμένου να λάβουμε τα μέτρα που πρέπει».