Την οργή του για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, ο οποίος ανέφερε: «Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης μάς έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο, από τον ουρανό».

Ο Μητροπολίτης, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», τόνισε ότι η τελετή λήξης έχει να κάνει με τη βιβλική ιστορία της πτώσης του Διαβόλου από τον Ουρανό στη Γη, με τη σκηνή της καθόδου του «Χρυσού Ταξιδευτή» από την κορυφή του «Stade de France» να αποτυπώνει, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, αυτήν ακριβώς τη στιγμή.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος σχολίασε όλο νόημα: «Ένα απόκοσμο φωτεινό ον, με κέρατα στο κεφάλι σε μορφή κεραιών, σκελετοειδές πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, έπεσε μέσα σε σκοτεινή μουσική σε μια άχρωμη Γη με οξυμένες γωνίες σαν παζλ και καπνούς από πολέμους και συνάντησε δυο απρόσωπους κουκουλοφόρους».

Καταλήγοντας, είπε ότι θα μιλήσει για όλα αυτά και στα κηρύγματά του από άμβωνος τις επόμενες ημέρες.