Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της 8χρονης μαθήτριας που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Xαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ANT1, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο, υπήρχε ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα.

Δεν είχε φάει μεσημεριανό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μικρή Αγγελική, είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα τα δύο κοριτσάκια, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η οκτάχρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό , αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει, αυτό το ενδεχόμενο, είναι πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν είχε φάει μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους.

Η κατάθεση της ομαδάρχισσας

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gmngf8i8zt)

Δύο ώρες μετά σήμανε συναγερμός

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους, για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνωτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά».

Στην κατάθεση της η ναυαγοσώστρια, υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό, γυρω στη 13:00 το μεσημέρι.

Ο συναγερμός στην κατασήνωση χτύπησε λίγο πριν από τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά, δηλαδή.

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στη μία και τέταρτο σύμφωνα με το πρόγραμμα, κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτήν και στη συνέχεια κλείδωσα, τη διπλή πόρτα».

Έκλεισαν οι πισίνες

Οι άδειες λειτουργίας, για τις δύο πισίνες της κατασκήνωσης έχουν ανακληθεί από τον Δήμο Κασσάνδρας.

Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, πως μέρος της περίφραξης στη μία έλειπε, ενώ στη δεύτερη δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια , ούτε σημάνσεις για τα βάθη.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επανεξεταστεί και η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, χωρίς να είναι απίθανο να γίνει η ανάκληση της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gnhtcats5l)