Ένα βίντεο από την Άνδρο που πραγματικά κόβει την ανάσα κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνει τις δύσκολες συνθήκες, λόγω της κακοκαιρίας, κατά τις οποίες επιβάτες και οχήματα επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο, αλλά και  την επικινδυνότητα αρκετών λιμανιών της χώρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Μετά την εκφόρτωση η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφορεί να αδυνατεί να ανέβει στο πλοίο και πολίτες να προσπαθούν να το σπρώξουν ενώ και οι ίδιοι τελικά να τρέχουν να επιβιβαστούν.

*Διαβάστε ακόμα: SOS για τα ελληνικά λιμάνια από τους πλοιάρχους: Κίνδυνοι και προβλήματα από Αίγινα μέχρι Κρήτη - Δείτε την έκθεσή τους


Δείτε το βίντεο
@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ


Τι συνέβη

Εκείνη τη στιγμή, οχήματα και επιβάτες ήταν σε διαδικασία επιβίβασης, ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ, ο πλοίαρχος του επιβατικού πλοίου αποφάσισε να αναχωρήσει, παρά το γεγονός πως δεν είχαν επιβιβαστεί όλοι οι επιβάτες, με τον κίνδυνο πάντα το πλοίο να παρασυρθεί με τη σειρά του και να πέσει στην προβλήτα.

Να σημειωθεί πως ένα ΙΧ επιβατικό όχημα βρισκόταν στην άκρη της μπουκαπόρτας του πλοίου, αδυνατώντας να μπει μέσα, με αποτέλεσμα, επιβάτες και ναυτικοί να το σπρώξουν προς τα πίσω.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το βίντεο, οι ναυτικοί αλλά και κάποιοι επιβάτες έτρεξαν να επιβιβαστούν ρισκάροντας τις ζωές τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός του πλοίου έμειναν επτά επιβάτες και τρία οχήματα.