Δεν ήταν, τελικά, τσίμπημα αράχνης η αιτία θανάτου του 48χρονου άνδρα που παραθέριζε στο Κατάκολο της Ηλείας. Σύμφωνα με πηγές της τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», η νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα «έδειξε» θάνατο από στρεπτόκοκκο.

Όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης «ερημίτης» και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου υπέκυψε από σηψαιμικό σοκ.

Όμως η ιατροδικαστής παρατήρησε στοιχεία που παρέπεμπαν σε σοβαρή λοίμωξη και έστειλε δείγματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι αιτία θανάτου του παραθεριστή ήταν ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS).

Στην ίδια κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες για το δεύτερο περιστατικό θανάτου από την Αρχαία Ολυμπία, καθώς υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν σε διερεύνηση και δόθηκαν δείγματα που βρίσκονται προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν ο δεύτερος άνδρας κατέληξε, επίσης, από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο (iGAS).

Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα νοσηλεύεται και τρίτος άνδρας από την περιοχή της Ηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πάσχων από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, ο οποίος όπως αναφέρει η «Γνώμη» βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Σημειώνεται ότι συναγερμός είχε σημάνει στη χώρα μας για την έξαρση του διεισδυτικού στρεπτόκοκκου από τις αρχές του έτους, ενώ από τον Ιανουάριο του 2023 και μέχρι τον περασμένο Μάρτιο είχαν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι.