Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Η αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα έδειξε πολλές παρατυπίες και κενά, με αποτέλεσμα άμεσα να γίνει ανάκληση λειτουργίας για τις δυο πισίνες που υπάρχουν.

Όπως διαπιστώθηκε, έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί το 2022.

Σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά, ενώ στη δεύτερη πισίνα δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός.

*Διαβάστε ακόμα: Χαλκιδική: Η 8χρονη πνίγηκε ενώ κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά - Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατό της


Ανάκληση των αδειών λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης

Οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης έκλεισαν με απόφαση όχι των υπευθύνων, αλλά μετά το έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Κασσάνδρας. Είχαν στα χέρια τους την αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα που έγινε με εντολή του εισαγγελέα Χαλκιδικής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ghihb5lt29)

Στο έγγραφο αναφέρονται σοβαρές παρατυπίες.
  • Στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024.
  • Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά, που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.

Στη δεύτερη πισίνα:
  • δεν υπήρχαν σωσίβια, αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ
  • δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της

Με προδιαγραφές ενηλίκων η μοιραία πισίνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που «καίει» την κατασκήνωση, καθώς η πισίνα αναψυχής όπου πνίγηκε το κοριτσάκι προοριζόταν για ενήλικες.

Πρόκειται για μία πισίνα με μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2,40 μέτρα. Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά.

Η πισίνα γι' αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι παιδική και με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.


Χαλκιδική: Η ομαδάρχισσα δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία των παιδιών, φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή της πως καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί την απουσία του παιδιού.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε σχετικό ρεπορτάζ του ANT1, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η Αγγελική λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τότε άρχισε να την αναζητεί μόνη της, δίχως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.


"Δεν είδα κανέναν και κλείδωσα"

Την ίδια ώρα η ναυαγοσώστρια ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της πως «δεν είδε κανέναν μέσα στην πισίνα και κλείδωσε».

«Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα»

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά -περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα- κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η 19χρονη ομαδάρχισσα όσο και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης συνελήφθησαν, ωστόσο έπειτα από προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη της υπόθεσης. Σε βάρος του τελευταίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3fwb2yj9r4h)


Χαλκιδική: Η 8χρονη φέρεται να πνίγηκε στην πισίνα ενώ κολυμπούσε με άλλα παιδάκια

Όπως αποκάλυψε ο ANT1, η 8χρονη φαίνεται πως πνίγηκε την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδάκια, ενώ στον χώρο υπήρχαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα. Η μικρή Αγγελική είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Τα δύο κοριτσάκια μπήκαν μαζί στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές. Δυστυχώς η 8χρονη φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, καθώς η αδελφή της δεν την είδε μετά ούτε στην τραπεζαρία για φαγητό ούτε στους κοιτώνες.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gmngf8i8zt)

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους, ενισχύοντας το σενάριο αυτό. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ όταν έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα ήταν το πρωινό.


Χαλκιδική: Ξεσπά ο παππούς της οκτάχρονης - "Λένε ψέματα, για να καλύψουν τον εαυτό τους"

Ένα αναπάντητο «γιατί» είναι γραμμένο στα χείλη των συγγενών της μικρής Αγγελικής.

Μιλώντας στο Star, ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού ξεσπά και υποστηρίζει ότι το παιδί ήταν για πολλή ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς, ενώ συμπλήρωσε ότι η αδερφή του το έψαχνε αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον, αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους», αναφέρει ο παππούς της 8χρονης στο Star.

"Η αδερφή της την έψαχνε για πολλή ώρα"

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε "πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα". Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», ισχυρίζεται ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gpgsd0spyp)