Νέο «μοίρασμα της πίτας» από τις συμμορίες των μπράβων της νύχτας... βλέπουν οι αστυνομικοί μετά τα απανωτά κρούσματα εμπρηστικών και βομβιστικών επιθέσεων σε επιχειρήσεις εστίασης τις τελευταίες εβδομάδες.

Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό που συνέβη τα ξημερώματα σε μάντρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία, όπου άγνωστοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη.

Οι ζημιές μπορεί να μην ήταν σοβαρές, ωστόσο η ενέργεια αυτή φαίνεται πως αποτελεί μήνυμα και προς άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τους οποίους είτε έχουν ήδη επισκεφτεί οι μπράβοι είτε πρόκειται να τους επισκεφτούν.

Το τμήμα Εκβιασμών της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει την υπόθεση και ήδη έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό όπου φαίνεται μια μηχανή με δύο επιβάτες να σταματά έξω από την επιχείρηση. Ο συνεπιβάτης κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, άφησε τον μηχανισμό δίπλα στην τζαμαρία της επιχείρησης, επιβιβάστηκε στη μηχανή και οι δράστες εξαφανίστηκαν. Ελάχιστα αργότερα ο μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας ζημιές στην τζαμαρία και σε δύο οχήματα.

Από τις κινήσεις του δράστη φαίνεται πως μάλλον έχει κάνει ξανά τέτοιου είδους επίθεση. Απλές, γρήγορες κινήσεις, χωρίς ενδοιασμό. Η μηχανή χάθηκε στα στενά της περιοχής και πιθανότατα πέρασε στην άλλη πλευρά της Εθνικής οδού, όπου και εξαφανίστηκε.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι επιθέσεις με στόχο επιχειρήσεις, κυρίως εστίασης, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Είναι προφανές πως νέα πρόσωπα θέλουν να μοιράσουν ξανά τις περιοχές επιρροής. Από τη μετα-Βασίλη Στεφανάκου εποχή, έχουν γίνει ήδη τρεις ανάλογες προσπάθειες και είναι προφανές πως στη νύχτα επικρατεί μια κινητικότητα.

Προς το παρόν οι αστυνομικοί των Τμημάτων Εκβιασμών και Οργανωμένου Εγκλήματος προσπαθούν να ελέγξουν τις εξελίξεις, έχοντας ενεργοποιήσει τις πηγές πληροφόρησης. Πολλές πληροφορίες οδηγούν τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, σε βαρυποινίτη που παλεύει να αναλάβει τα ηνία της νύχτας, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν την παρουσία νέων παικτών, αλλοδαπής προελεύσεως, που έχουν σχηματίσει νέες ομάδες ή έχουν αναλάβει τις ομάδες παλαιότερων παικτών.