Νέα πληροφορίες αποκαλύπτονται σχετικά με τον θάνατο της 8χρονης μαθήτριας που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Xαλκιδική, αφού, όπως αποκαλύφθηκε, η αδερφή της 8χρονης ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία του παιδιού.

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, όταν μπήκε στην πισίνα η 8χρονη, μαζί με την αδερφή της, εκεί κολυμπούσαν κι άλλα παιδιά, ενώ στον χώρο βρισκόταν τόσο η ναυαγοσώστρια όσο και η ομαδάρχισσα. Η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, αφού η αδελφή της δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, όπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.


Τι κατέθεσαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

Η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί μαζί με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε: «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά -περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα- κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Με τη σειρά της η ομαδάρχισσα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε τα παιδιά όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία. Τότε άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης: «Αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτιά τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητεί».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gnhtcats5l)


Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν βρέθηκαν υπολείμματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.