Το Humanity Greece στέκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων της βορειοανατολικής Αττικής, τόσο με τις στοχευμένες αποστολές του όσο και με πακέτα στήριξης με όλα τα απαραίτητα είδη διαβίωσης.

Η φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) και επεκτάθηκε μέσα σε λίγες ώρες σε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Αττικής εξαιτίας της ανομβρίας των τελευταίων μηνών και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καταστρέφοντας πάνω από 100.000 στρέμματα.

Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των κατοικιών που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί πλήρως με τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται στο πεδίο και να πραγματοποιούν αυτοψίες.

Το Humanity Greece, το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο Ελλάδας μέχρι στιγμής, έχει στείλει πάνω από 122 αποστολές σε 27 διαφορετικά σημεία τη βορειοανατολική Αττική, ενώ στοχευμένες αποστολές έγιναν εντός των πύρινων πεδίων από τους εκπαιδευμένους εθελοντές της Οργάνωσης στα Πυροσβεστικά κλιμάκια. Αυτές τις ώρες σε διάφορα σημεία κατά μήκος του πύρινου μετώπου παραμένουν οι πυροσβέστες σε επιφυλακή.


Έναρξη Αιτήσεων 


Οι πυρόπληκτοι που κάηκαν τα σπίτια τους στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, μπορούν να κάνουν δήλωση αιτήματος μέσω της διαδικασίας που ορίζει η εθελοντική οργάνωση του Humanity Greece.

Οι οικογένειες και πολίτες που θα ενταχθούν στο Μητρώο θα λαμβάνουν για έξι μήνες προσωποποιημένο πακέτο στήριξης με όλα τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης για την στήριξη και την ανακούφιση τους μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και γίνεται ως εξής μέσω της πλατφόρμας (πατήστε ΕΔΩ)

Την ίδια ώρα καθημερινά γίνονται αποστολές τροφίμων, ειδών και καινούργιων κλινοσκεπασμάτων από τους εθελοντές της Οργάνωσης σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης των πυρόπληκτων της βορειοανατολικής Αττικής.

Η Γραμμή Ενημέρωσης της εθελοντικής ομάδας βρίσκεται στη διάθεση του κόσμου ώστε να ενημερώνεται και να δίνει πληροφορίες για ανάγκες:210 5226 379