Με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη η 29χρονη δικηγόρος, η οποία συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για διακίνηση ναρκωτικών.

Η 29χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε με απολογητικό υπόμνημα τις κατηγορίες, πλην όμως δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/8) στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου στην Αθήνα, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έλεγχο στο όχημα της 29χρονης και εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες 40 συσκευασίες με κοκαΐνη μεικτού βάρους 33,8 γραμμαρίων, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

dikigoros_narkotika


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι 
αστυνομικοί διερεύνησαν πληροφορίες που ήρθαν στα χέρια τους γύρω από τη φερόμενη δράση της νεαρής δικηγόρου, ενώ ο άνθρωπος που την κατήγγειλε φέρεται πως έδωσε στις Αρχές και περιγραφή του αυτοκινήτου της. 
Η δικηγόρος, η οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών την Τετάρτη, αρνήθηκε κάθε σχέση με τα ναρκωτικά, ενώ στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι την έμπλεξε άτομο του προσωπικού περιβάλλοντός της, με το οποίο βρισκόταν σε διάσταση εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.


Το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ.

«Αναφέρεται ότι την 00:50 ώρα της 14-08-2024, στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Υ.Δ.Ν. κατελήφθη η δράστις, επαγγέλματος δικηγόρος, να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου σαράντα (40) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 33,8 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

- Κοκαΐνη βάρους 33,8 γραμμαρίων
- Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
- Μία ζυγαριά ακριβείας

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε πρωινές ώρες της 14-08-2024 ενώπιον του κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».


Τι υποστήριξε η 29χρονη - Η διάψευση της ΝΔ

Η Α.Τ., η οποία έχει τελειώσει τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ κι έχει ολοκληρώσει την άσκησή της εδώ κι έναν χρόνο, αρχικά υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι είχε την κοκαΐνη για ιδιωτική χρήση, αργότερα όμως άλλαξε τα όσα είπε, λέγοντας ότι κάποιος τα τοποθέτησε στο αυτοκίνητό της.

Στο μεταξύ, σε ειδησεογραφικά sites και στα social media κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η 29χρονη δικηγόρος ήταν ασκούμενη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας διέψευσαν «συκοφαντικά δημοσιεύματα και άθλιες αναρτήσεις στα social media που αναφέρουν ότι δικηγόρος, η οποία συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, έχει σχέση με το κόμμα μας. Η συλληφθείσα ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία και ουδέποτε υπήρξε μέλος της. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που στόχο έχουν να βλάψουν τη Ν.Δ.».