Πλιάτσικο σημειώθηκε σε σπίτια και επιχειρήσεις στις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την φωτιά στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ιδιοκτήτης επιχείρησης είδε μέσω κάμερας ασφαλείας, έναν διαρρήκτη να κλέβει πράγματα από την αυλή και αμέσως ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hhs67i6fu1)

«Κόψανε τα σύρματα, από πάνω μέχρι κάτω και το ανοίξανε. Μπήκανε μέσα για να κλέψουν σίδερα, χαλκό και άλλα πολλά. Έρχονται για να κάνουν πλιάτσικο αντί να βοηθήσουν», λέει κάτοικος στο ίδιο μέσο.

Ενας άλλος πληγέντας από την φωτιά ανέφερε χαρακτηριστικά στο STAR: «Την πρώτη μέρα με την φωτιά, με το που πήραμε δυο πράγματα για να φύγουμε, είδα δυο να ανεβαίνουν πάνω στο μπαλκόνι».

«Έρχονται πολλοί Ρομά, τώρα που τα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα, και δεν έχουν αφήσει τίποτα. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τα ρημάζουν όλα», είπε μια άλλη κάτοικος των πληγεισών περιοχών.

Μια σύλληψη από το πλιάτσικο στις πληγείσες περιοχές - «Για να βοηθήσουμε πήγαμε»

Ήδη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 46χρονο Ρομά στην οδό Μυλοποτάμου της Πεντέλης, ο οποίος έκλεβε ότι μπορούσε από καμένο σπίτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 17 προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο σύνολο των πυρόπληκτων περιοχών.

Παράλληλα, την ημέρα που έκαιγε ακόμη η φωτιά, έφτασαν με ταξί στα Βόρεια Προάστια τέσσερις Ρομά και ξεκίνησαν να κάνουν βόλτες στα σπίτια. Αστυνομικοί όμως τους εντόπισαν και τους προσήγαγαν. Σε ερώτηση γιατί πήγαν με ταξί στο σημείο της φωτιάς, οι τέσσερις προσαχθέντες τόνισαν: «Για να βοηθήσουμε πήγαμε, όχι για να κλέψουμε κύριε αστυνόμε».