Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στην τραπεζαρία για φαγητό με τις αρχές να παίρνουν καταθέσεις για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού θανάτου της.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το κενό στην περίφραξη της πισίνας

Το κενό ανάμεσα στους θάμνους της περίφραξης της πισίνας, είναι μία απο τις παρατυπίες που είδε ο διορισμένος πραγματογνώμοντας σε σχέση με την τεχνική έκθεση της πισίνας. Η φωτογραφία που εξασφάλισε για το STAR η Τασούλα Παπανικολάου είναι από την πισίνα όπου βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι και πρώτη φορά βλέπουμε το χώρο.

Η περίφραξη έιναι με θάμνο και έχει κενά. Μπορεί άνετα να περάσει ένα μικρό παιδί. Έτσι είναι περίπου η μισή περίφραξη και υπάρχουν άλλα 2 τέτοια σημεία. Υπάρχει δε και ένα ντουβαράκι-κολωνάκι περίπου 50 εκ. δίπλα και στη διπλή πόρτα εισόδου, από όπου μπορεί εύκολα να πατήσει και να μπει ένα μικρό παιδί.

xalkidiki-fotografia-documento


Μαρτυρίες ότι η 8χρονη δεν πήγε για φαγητό στην τραπεζαρία

Από τις μαρτυρίες κυρίως της μεγαλύτερης αδερφής του άτυχου κοριτσιού προκύπτει ότι η Αγγελική δεν εμφανίστηκε στην τραπεζαρία για φαγητό. Τα παιδιά ήταν στην πισίνα και αμέσως μετά βάση προγράμματος θα πήγαιναν για φαγητό.

Ξεσπά ο παππούς της 8χρονης – Μας τρώνε τα "γιατί", δεν έχουμε καμία ενημέρωση

Βαρύ το πένθος για την οικογένεια της 8χρονης που έχασε τη ζωή της σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Γονείς και συγγενείς αναζητούν απαντήσεις για τον χαμό του κοριτσιού. Όπως αναφέρει ο παππούς της, ένα απέραντο «γιατί» τους κατατρώει, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν το αγγελούδι τους.

Νέα στοιχεία

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον πνιγμό της οκτάχρονης Αγγελικής σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Το άτυχο κοριτσάκι φαίνεται ότι δεν πήγε ποτέ για φαγητό στην τραπεζαρία, όπως ανέφερε και ο παππούς της, μιλώντας σήμερα (16/08) στον ALPHA.

 «Το παιδί βρέθηκε μέσα στην πισίνα με το μαγιό του. Φαίνεται ότι δεν έφυγε ποτέ από αυτήν για να πάει για φαγητό, γιατί όταν πάνε στην τραπεζαρία τα παιδιά, ντύνονται. Δεν πάνε με το μαγιό.

Η Αγγελική μπήκε στην πισίνα με τα υπόλοιπα παιδιά και τη μεγαλύτερη αδελφή της, που ήταν μαζί στην κατασκήνωση. Όταν βγήκαν από αυτήν και πήγαν για φαγητό, η αδελφή της αναζήτησε την Αγγελική, αλλά δεν ήταν εκεί», ανέφερε αρχικά.

Το απίστευτο είναι ότι η πρώτη που ανακάλυψε ότι η οκτάχρονη έλειπε από την τραπεζαρία ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της και όχι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης. Ουσιαστικά εκείνη τους ειδοποίησε ότι η Αγγελική δεν ήταν μαζί τους.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το παιδί δεν πήγε για φαγητό στην τραπεζαρία, ότι η ομαδάρχισσα άρχισε να ψάχνει το παιδί μόνη της και μετά να σημαίνει συναγερμό ότι έχει χαθεί.

Ερωτήματα

Όμως, προκύπτουν βασικά ερωτήματα. Υπήρξε καταμέτρηση των παιδιών όταν βγήκαν από την πισίνα αλλά και στην τραπεζαρία; Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στην πισίνα δεν έγινε καταμέτρηση. Το ανέφερε η ομαδάρχισσα στην κατάθεση που έδωσε. Η κατασκήνωση αναφέρει επισήμως ότι στην καταμέτρηση στο σπιτάκι, αρκετή ώρα αργότερα δηλαδή, ανακάλυψαν ότι λείπει το παιδί.

Πρόκειται για μία πισίνα με μεγάλο βάθος, που φθάνει έως και 2,40 μέτρα. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, ακόμα και το παιδί να έμεινε στο νερό και να μην το είδε κανείς. Για τη συγκεκριμένη πισίνα διαπιστώθηκαν πολλές παρατυπίες, όπως ότι η περίφραξη είναι με θάμνους και με κενά απ’ όπου μπορούν να περάσουν παιδιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hhsbf1dh7t)

Τι κατέθεσαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

Η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί μαζί με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε: «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά -περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα- κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Με τη σειρά της η ομαδάρχισσα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε τα παιδιά όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία. Τότε άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης: «Αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτιά τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητεί».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν βρέθηκαν υπολείμματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hiyioxnaux)