Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στη Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή της η άτυχη 8χρονη που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ το άτυχο 8χρονο κοριτσάκι μπορεί και να βρισκόταν για τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας και να μην το αναζήτησε κανείς μέχρι τη στιγμή που άρχισε να την ψάχνει η αδερφή της!

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στην τραπεζαρία για φαγητό με τις αρχές να παίρνουν καταθέσεις για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού θανάτου της.

«Το παιδί βρέθηκε μέσα στην πισίνα με το μαγιό του. Φαίνεται ότι δεν έφυγε ποτέ από αυτήν για να πάει για φαγητό, γιατί όταν πάνε στην τραπεζαρία τα παιδιά, ντύνονται. Δεν πάνε με το μαγιό. Η Αγγελική μπήκε στην πισίνα με τα υπόλοιπα παιδιά και τη μεγαλύτερη αδελφή της, που ήταν μαζί στην κατασκήνωση. Όταν βγήκαν από αυτήν και πήγαν για φαγητό, η αδελφή της αναζήτησε την Αγγελική, αλλά δεν ήταν εκεί», ανέφερε ο παππούς της, μιλώντας χθες στον ALPHA.

Το απίστευτο είναι ότι η πρώτη που ανακάλυψε ότι η οκτάχρονη έλειπε από την τραπεζαρία ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της και όχι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης. Ουσιαστικά εκείνη τους ειδοποίησε ότι η Αγγελική δεν ήταν μαζί τους.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το παιδί δεν πήγε για φαγητό στην τραπεζαρία, ότι η ομαδάρχισσα άρχισε να ψάχνει το παιδί μόνη της και μετά να σημαίνει συναγερμό ότι έχει χαθεί.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hhsbf1dh7t)


Χαλκιδική: Επιμένει η οικογένεια ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το αντιλήφθηκε κανείς - Θα κινηθεί νομικά 

Απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρό το παιδί τους στον πυθμένα της πισίνας της κατασκήνωσης όπου την είχαν στείλει για διακοπές στη Χαλκιδική ζητούν οι συγγενείς του 8χρονου κοριτσιού. Η οικογένεια της 8χρονης έχει αποφασίσει να στραφεί στη δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε στο κενό. Μόνο από την Αστυνομία έχουμε μια ενημέρωση, τίποτε άλλο, που αυτοί κάνουν προανάκριση», είπε ο παππούς της 8χρονης στο MEGA.

«Από την κατασκήνωση, ούτε καν μας μίλησαν. Από εκείνη την ώρα που μας κάλεσαν και μας είπαν ότι το παιδί ήπιε λίγο νερό και πάει στο νοσοκομείο, δεν έχουμε κάποια άλλη επαφή μαζί τους», αποκάλυψε ο θείος της. 

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από εβδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», προσέθεσε ο παππούς του άτυχου κοριτσιού.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hanjvzg6m1)
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο στομάχι της οκτάχρονης Αγγελικής βρέθηκαν λίγα υπολείμματα τροφής, που πιθανώς ήταν από το πρωινό της και κατά συνέπεια, το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία μαζί με τα άλλα παιδιά για να φάει το μεσημεριανό της. Όπερ σημαίνει ότι ο πνιγμός της συνέβη νωρίτερα από τις 13:15, που ήταν η ώρα του γεύματος.

Την κατασκήνωση «χτενίζουν» κλιμάκια της Περιφέρειας του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αναζητώντας παραλείψεις ενώ εξετάζεται πως η δομή πήρε άδεια να λειτουργήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hxnvt4mz5l)

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το κενό στην περίφραξη της πισίνας

Το κενό ανάμεσα στους θάμνους της περίφραξης της πισίνας, είναι μία απο τις παρατυπίες που είδε ο διορισμένος πραγματογνώμοντας σε σχέση με την τεχνική έκθεση της πισίνας. Η φωτογραφία που εξασφάλισε για το STAR η Τασούλα Παπανικολάου είναι από την πισίνα όπου βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι και πρώτη φορά βλέπουμε το χώρο.

Η περίφραξη έιναι με θάμνο και έχει κενά. Μπορεί άνετα να περάσει ένα μικρό παιδί. Έτσι είναι περίπου η μισή περίφραξη και υπάρχουν άλλα 2 τέτοια σημεία. Υπάρχει δε και ένα ντουβαράκι-κολωνάκι περίπου 50 εκ. δίπλα και στη διπλή πόρτα εισόδου, από όπου μπορεί εύκολα να πατήσει και να μπει ένα μικρό παιδί.

xalkidiki-fotografia-documento


Ερωτήματα

Όμως, προκύπτουν βασικά ερωτήματα. Υπήρξε καταμέτρηση των παιδιών όταν βγήκαν από την πισίνα αλλά και στην τραπεζαρία; Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στην πισίνα δεν έγινε καταμέτρηση. Το ανέφερε η ομαδάρχισσα στην κατάθεση που έδωσε. Η κατασκήνωση αναφέρει επισήμως ότι στην καταμέτρηση στο σπιτάκι, αρκετή ώρα αργότερα δηλαδή, ανακάλυψαν ότι λείπει το παιδί.

Πρόκειται για μία πισίνα με μεγάλο βάθος, που φθάνει έως και 2,40 μέτρα. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, ακόμα και το παιδί να έμεινε στο νερό και να μην το είδε κανείς. Για τη συγκεκριμένη πισίνα διαπιστώθηκαν πολλές παρατυπίες, όπως ότι η περίφραξη είναι με θάμνους και με κενά απ’ όπου μπορούν να περάσουν παιδιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hhsbf1dh7t)

Τι κατέθεσαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

Η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί μαζί με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε: «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά -περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα- κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Με τη σειρά της η ομαδάρχισσα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε τα παιδιά όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία. Τότε άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης: «Αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτιά τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητεί».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν βρέθηκαν υπολείμματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολείμματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hiyioxnaux)