Εξηγήσεις από τη ναυαγοσώστρια της πισίνας και τους άφαντους υπευθύνους της γνωστής κατασκήνωσης της Χαλκιδικής αναμένεται να ζητήσει ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση πνιγμού της 8χρονης Αγγελικής μέσα στην παιδική πισίνα των εγκαταστάσεων.

Οι γονείς του 8χρονου κοριτσιού ακόμη περιμένουν απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη και το μικρό κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει νεκρό, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει το παραμικρό. Απαρηγόρητη είναι και η μεγάλη της αδελφή, η οποία -όπως προκύπτει από τις καταθέσεις- την αναζητούσε αρκετή ώρα, προτού εντοπιστεί νεκρή η 8χρονη. Κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσε και ο παππούς των δύο κοριτσιών, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

«Λένε ψέματα, η αδελφή της δεν την είδε στην τραπεζαρία μετά την πισίνα και άρχισε να την αναζητά. Την έψαχνε για αρκετή ώρα», ανέφερε συντετριμμένος ο παππούς που πλέον, όπως και όλοι οι συγγενείς, έχει ρίξει το βάρος στη στήριξη της χαροκαμένης οικογένειας. Η δημοτική επιτροπή Κασσάνδρας περίμενε να συμβεί το μοιραίο, ώστε ομόφωνα να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας για τις πισίνες της κατασκήνωσης.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hhsbf1dh7t)
Σύμφωνα με το πόρισμα, κατόπιν εορτής βεβαίως, δεν υπήρχε υπεύθυνος για τη λειτουργία της πισίνας, δεν υπήρχαν σωσίβια, κοντάρι και σημάνσεις για το βάθος, ενώ η μια από τις δύο πισίνες δεν ήταν ολοκληρωτικά περιφραγμένη, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η πρόσβαση σε αυτή. Σύμφωνα με το Star, η πισίνα όπου πνίγηκε το κοριτσάκι έφτανε σε βάθος τα 2,4 μέτρα, με κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Σημειώνεται ότι οι πισίνες για παιδιά του δημοτικού θα πρέπει να έχουν βάθος έως 0,45 μέτρα. Εντύπωση προκαλεί εξάλλου η είδηση που δημοσιεύθηκε στο Thesstoday.gr, σύμφωνα με την οποία στις 4 Ιουνίου είχε διενεργηθεί αυτοψία για την καταλληλότητα των υποδομών στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, έτσι ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας της.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3hh8cmzr7cx)
Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση ερευνά κάθε πτυχή της υπόθεσης, έχει δώσει εντολή για τη διερεύνηση όλων των αδειών που διαθέτει η πασίγνωστη κατασκήνωση, η οποία θεωρείται από τις κορυφαίες της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει απάντηση τι συνέβη και ποιος έχει ευθύνη για τον πνιγμό της μικρής Αγγελικής.

Η ομαδάρχισσα της 8χρονης, η υπεύθυνη ναυαγοσώστρια και ένας ακόμη εργαζόμενος της κατασκήνωσης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, αφού από τις έως τώρα καταθέσεις και την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται να είναι οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του άτυχου κοριτσιού. Όλοι τους, στις πρώτες καταθέσεις υποστήριξαν πως έπραξαν σωστά και μόλις αντελήφθησαν πως η Αγγελική δεν βρίσκεται μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά «σήμαναν συναγερμό». Οι αστυνομικοί ερευνούν τις μαρτυρίες παιδιών σχετικά με την ώρα που έφυγαν από την πισίνα, καθώς χρονικά δεν συμπίπτουν με τα όσα έχουν καταθέσει έως τώρα τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3gnnryf1uv5)