Πολύ δύσκολη κρίνεται η κατάσταση για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στους Φούρνους Ικαρίας και συγκεκριμένα, σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καμάρι του Δήμου Φούρνων Κορσεών.

Aυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα 2 σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην θαλάσσια περιοχή Καμάρι στους Φούρνους Ικαρίας. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 16 άτομα με περοπολικό σκάφος του Λιμενικού και 3 άτομα με ιδιωτικό σκάφος από την παραλία προς τον Άγιο Μηνά Φούρνων.

Περίπου στις 5 το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής «Νήσος Μύκονος» μετέβησαν εκτάκτως τους Φούρνους επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης, ενώ δύο καναντέρ συνδράμουν από αέρος . Παράλληλα, στο σημείο μετέβη με το πλοίο Μεγαλόχαρη, ένα πυροσβεστικό όχημα των εθελοντών πυροσβεστων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας με πέντε εθελοντές και ένα επανδρωμένο όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.



Λίγο μετά τις 14:00 χτύπησε το 112, όπου κι έγραφε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους», ενώ σε μήνυμά του το 112 ζητά από τους κατοίκους που βρίσκονται στο Καμάρι να απομακρυνθούν προς τους Φούρνους. Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές με 4 οχήματα και 8 πυροσβέστες της 14ης ΕΜΟΔΕ με 1 ελικόπτερο.