Χαμός έγινε σε beach bar στη Χαλκιδική, με πρόσχημα ότι καθυστέρησε η παράδοση μιας παραγγελίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πυροβολισμοί και χτυπήματα μπροστά σε έντρομους θαμώνες.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία οι εμπλεκόμενοι είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και τα πράγματα ξέφυγαν, με θαμώνες του καταστήματος, να τρέχουν για να σωθούν.

Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες σε beach bar

Στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει τον καβγά εκσφενδονίζοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα, ενώ στο κατάστημα μπαίνει μία ομάδα από 6 μπράβους και η σύρραξη γενικεύεται.

Η άγρια συμπλοκή συνεχίζεται και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με τους Βούλγαρους πελάτες να ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του μπαρ, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο συνεχίζουν να χτυπούν αλύπητα, ακόμη και όταν πια είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, αδύναμος να αντιδράσει.

Αφορμή η καθυστέρηση της παραγγελίας

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής (16/08) με παρέα πέντε ατόμων από τη Βουλγαρία να επιτίθεται στον επίσης βουλγαρικής καταγωγής ιδιοκτήτη γνωστού beach bar, με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η παραγγελία τους.

Το επεισόδιο δεν άργησε να πάρει διαστάσεις μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων που δεν ήξεραν πώς να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τρεις μπράβοι του μαγαζιού, υπήκοοι Βουλγαρίας και εκείνοι, που έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, άνοιξαν πυρ εναντίον της παρέας, τραυματίζοντας 3 άτομα το ένα σοβαρά, αφού δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 5 ατόμων, ενώ έχουν ταυτοποιήσει έναν ακόμη δράστη και αναζητούν άλλα δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στο πρωτοφανές επεισόδιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3ibuzxxck6h)

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, να πρόκειται για προστριβές, μεταξύ των μελών της βουλγαρικής μαφίας, που έφτασαν στο σημείο να λύσουν τις διαφορές τους με όπλα και πως η καθυστέρηση της παραγγελίας, είναι μόνο η αφορμή.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και όλο το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού το οποίο θα εξετάσουν καρέ καρέ προκειμένου να διαπιστώσουν, εάν είχε προηγηθεί και κάτι άλλο μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οι πέντε συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων γκλοπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στο GRTimes ο πρώτος εθελοντής διασώστης που έφτασε στον Χανιώτη, όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, επικράτησε πανζουρλισμός με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί όπου μπορούσε.

«Το beach bar ήταν κατάμεστο, με ζωντανή μουσική και ηλικίες από 17 έως 87 χρόνων. Το τι ακολούθησε με τους πυροβολισμούς, δεν περιγράφεται. Όλοι έτρεχαν να κρυφτούν, φωνές, τσιρίδες», περιγράφει ο εθελοντής διασώστης Ιωάννης Κολοκυθάς. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει, «πρώτα έπεσε ξύλο, καθώς ομάδα Βούλγαρων επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα και τα μαχαίρια».

«Αντίκρισα δύο τραυματίες, ο ένας από τους δύο, ήταν ο ιδιοκτήτης», λέει, συνεχίζοντας την περιγραφή και συνεχίζει: «Ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι, αιμορραγούσε, έφερε πολλαπλά χτυπήματα, ενώ το κρανίο του είχε σχεδόν παραμορφωθεί. Φέρεται να είχε δεχτεί σπρέι πιπεριού, ενώ τα ζωτικά του σημεία ήταν στα ύψη».

«Ο δεύτερος τραυματίας είχε δεχτεί σφαίρα στον θώρακα. Κάλεσα ταυτόχρονα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τις οδηγίες του οποίου αντιμετώπισα το περιστατικό, καθώς ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να αντιμετωπίσω τραύμα από σφαίρα», σημειώνει συγκλονισμένος από όσα είδε και έζησε.