Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η Φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν άμεσα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, δεκαεπτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το μεσημέρι, τυλίχθηκε στις φλόγες εξοχική κατοικία στην Πλάκα Λιτοχώρου, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι που παραδίδεται στις φλόγες, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της εξοχικής κατοικίας απουσιάζουν.

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους. Πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του ουρανού, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Λίγο μετά τις 12 εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο και ενημερώνει τους κατοίκους: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πλάκα του Δήμου #Δίου #Ολύμπου. Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς #Κατερίνη και #Λεπτοκαρυά».








8
7
6
5
4
3
2
1


Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Trains όπου ενημερώνει για τη διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στο Λιτόχωρο λόγω της μεγάλης φωτιάς.