Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή νεκροτομή της σορού του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Απρίλιο, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να μάθουν εάν πρόκειται για έγκλημα ή δυστύχημα. Η σορός του αγνοούμενου εντοπίστηκε σε ένα ρέμα στον Πτελεό Μαγνησίας. Η αναγνώριση έγινε αρχικά μέσω ενός χαρακτηριστικού τατουάζ που έφερε ο 49χρονος, ενώ έχει ληφθεί και γενετικό υλικό, για να γίνει και τυπικά η ταυτοποίηση.

Η εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση είχε σημειωθεί στις 23 Απριλίου, όταν τα ίχνη του χάθηκαν ως διά μαγείας, χωρίς ο ίδιος να δείχνει προβληματισμένος ή να είναι ψυχολογικά πιεσμένος. Αντιθέτως μάλιστα, είχε λάβει προσφάτως μια διόλου ευκαταφρόνητη κληρονομιά, όπως είχε τονίσει σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του 49χρονου, Αναστάσιος Ντούγκας, λίγες μόλις ημέρες μετά την εξαφάνιση του.

Στα πόδια του βρέθηκε περασμένη μια ζώνη (πιθανότατα πρόκειται για τη δική του) ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά από τους αστυνομικούς εάν αυτή έφυγε από το παντελόνι του ή εάν κάποιος τον είχε δέσει με αυτή. Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας θεωρείται πιθανό από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, που πλέον ερευνούν εξονυχιστικά τον χώρο όπου βρέθηκε η σορός του 49χρονου: ένα ρέμα το οποίο βρίσκεται κοντά σε σπίτι ενός ατόμου που είχε υποδειχθεί ως ύποπτος για την εξαφάνιση, χωρίς όμως ποτέ να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Ο Γιάννης Καραμπάτσης, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ήταν ένας ήρεμος και μοναχικός άνδρας. Όλοι περιμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, στην οποία θα παρευρεθεί και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, έπειτα από αίτημα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Χτυπήματα στο σώμα αλλά και τυχόν ευρήματα από τη ζώνη ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπό διερεύνηση υπόθεση, που προς το παρόν χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως θρίλερ. Ο ιατροδικαστής θα μπορέσει να απαντήσει εάν η σορός βρίσκεται τους δύο τελευταίους μήνες στο νερό ή βρισκόταν εκεί εξαρχής και απλώς δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί από τους διασώστες.