«Νονοί» της νύχτας, μπράβοι και έμποροι ναρκωτικών από τη Βουλγαρία φέρεται να είναι οι πρωταγωνιστές του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε στη Χαλκιδική το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar, αφού η παρουσία των επτά Βούλγαρων πελατών, που ξεκίνησαν τον καβγά ως αφορμή επειδή καθυστέρησε η παραγγελία τους, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται.


Τα αίτια του επεισοδίου

Σύμφωνα με to ρεπορτάζ της ΕΡΤ ως προς τα πραγματικά αίτια του επεισοδίου και το προφίλ των εμπλεκομένων, ο αρχηγός της παρέας των πελατών, που προκάλεσε το επεισόδιο, είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στη Σόφια και οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ελληνικές Αρχές αναφέρουν ότι η βουλγαρική Δικαιοσύνη ετοιμαζόταν να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός νονού της νύχτας στη Βουλγαρία, με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών.

Θεωρούν λοιπόν οι Αρχές πως καθώς γνώριζαν ότι εκείνο το βράδυ το συγκεκριμένο μαγαζί είχε μία εκδήλωση και ενδεχομένως δεν είχε μπράβους να βρίσκονται μονίμως εντός της επιχείρησης, θέλησαν να προκαλέσουν επεισόδιο για να κάνουν ζημιά στην επιχείρηση. Δεν γνώριζαν όμως ότι υπήρχε η δυνατότητα να επέμβουν άμεσα μπράβοι στο μαγαζί και ίσως γι’ αυτό δεν οπλοφορούσαν και εκείνοι με πιστόλια.

Ως προς τους τρεις μπράβους που διέφυγαν, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο και αναζητούνται. Πρόκειται για Έλληνες υπηκόους βουλγαρικής καταγωγής και έχουν απασχολήσει και οι δύο τις Αρχές στο παρελθόν για εκβιασμούς και προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί το 2021 για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος είχε παρελθόν και συμμετοχή ακόμα και στη Χρυσή Αυγή.



Ο "Ρώσος" και η συμμορία "Τα σφυριά του Τάκι"

Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στην Σόφια.

Διαθέτει το ψευδώνυμο «ο Ρώσος» και σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση «Τα σφυριά του Τάκι». Η συμμορία αυτή ανήκει στον βαρόνο της κοκαΐνης που αποκαλούν Εσκομπάρ της Βουλγαρίας και έχει το ψευδώνυμο «Τάκι». Ο «Εσκομπάρ» είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές Αρχές ως ο μαέστρος στο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομά του έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των μπιτ κόιν στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο Δόκτωρ Ρούζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του «Ρώσου» που βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Οκτώ συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οκτώ συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες, όπως και ο τραυματίας από τον ξυλοδαρμό ιδιοκτήτης.

Ο
 ιδιοκτήτης του beach bar στη Χανιώτη και άλλοι τρεις που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ κρατούνται τέσσερα άτομα που παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι θα υποστηρίξουν οι συλληφθέντες

Από τους συλληφθέντες ένας θέλει να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει, πως το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται.

Ο δεύτερος που κατηγορείται περί όπλων θα ζητήσει προθεσμία και θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές το κλομπ, αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι χτύπησαν ευρισκόμενοι σε άμυνα.

Εικόνες από τη συμπλοκή και τις συλλήψεις που ακολούθησαν:

xalkidiki-1
xalkidiki-2
xalkidiki-3
xalkidiki-4
xalkidiki-5
xalkidiki-6
xalkidiki-7