Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία των Χανίων, η οποία θρηνεί για τον χαμό τριών νεαρών ανδρών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα. Την ίδια ώρα η τέταρτη επιβάτιδα του μοιραίου αυτοκινήτου, μία 22χρονη κοπέλα, δίνει μάχη για τη ζωή της, αφού νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στη ΜΕΘ.


Πώς έγινε το κακό

Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη το πρωί του Σαββάτου (17/8) στην Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου του Γαλατά, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις νέοι (τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων ανήλικος και μία κοπέλα) συγκρούστηκε με τουριστικό βανάκι.

Οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 20χρονος οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο και έπειτα από πρόσκρουση στο ρείθρο της οδικής αρτηρίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό VAN στο οποίο επέβαιναν τουρίστες.

troxaio-xania-1-1

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα ο ένας νεαρός από τους τέσσερις να βρεθεί νεκρός εκτός του αυτοκινήτου και οι άλλοι τρεις να εγκλωβιστούν στις λαμαρίνες. Τα δύο αγόρια σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ο τρίτος νεαρός, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέληξε στο νοσοκομείο Χανίων.

Η 22χρονη Μαρία έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, με την κατάστασή της να είναι σταθερή, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα.

Στο βαν επέβαιναν 21 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν τραυματίστηκε σοβαρά κάποιος από τους επιβάτες.

Στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος, εκτός από το ΕΚΑΒ, μετέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων με 5 πυροσβέστες και 2 οχήματα και η Τροχαία ΒΟΑΚ για να διερευνήσει τα αίτια του θλιβερού συμβάντος.

Οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας συνεχίζονται.

troxaio-xania-2-1



Μαρτυρίες για το πολύνεκρο τροχαίο

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος Θοδωρής προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση, χάθηκε ο έλεγχος και ύστερα από πρόσκρουση στο ρείθρο της οδικής αρτηρίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό VAN.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μη χρήση των ζωνών ασφαλείας.

troxaio-xania-3

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 19χρονου Νίκου

Ραγίζει καρδιές με τα όσα γράφει η μητέρα του 19χρονου Νίκου σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναφερόμενη στο αδικοχαμένο παλικάρι της γράφει χαρακτηριστικά: «Όταν σε έφερα στον κόσμο ομόρφυνε η ζωή μου, όσο μεγάλωνες έβλεπα ότι η ομορφιά ήσουν εσύ, τα πειράγματά σου, οι βλακείες σου, το χαμόγελό σου, τα νεύρα σου, αλλά πάντα ερχόσουν και με έπαιρνες αγκαλιά και μου έλεγες "ηρέμησε μάνα, εγώ είμαι εδώ, ό,τι θες από μένα, θα είμαι δίπλα σου εγώ". Μια μέρα πριν φύγεις από την αγκαλιά μου μού είπες την Παρασκευή "θα δουλέψω και μετά θα φύγω διακοπές χωρίς να ξέρει κανείς πού πάω". Έτσι και το έκανες, πήγες εκεί που δεν μπορώ να έρθω, αλλά να ξέρεις κάτι, εγώ θα έρθω και ας μη μου πεις πού είσαι, γιατί μια μάνα παντού ξέρει πού είναι το παιδί της. Ετοιμάσου να με πάρεις αγκαλιά γιατί θα έρθω».

anartisi-miteras_1_




Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

Οι οικογένειες των θυμάτων, δηλαδή του 20χρονου Θοδωρή, του 19χρονου Νίκου, που ήταν ο οδηγός του οχήματος και του 16χρονου Αλέξανδρου ετοιμάζονται να συνοδέψουν τα παιδιά τους, στις τελευταίες τους κατοικίες.

Σήμερα, Δευτέρα θα αποχαιρετήσουν τον 20χρονο και τον 19χρονο, ενώ 
σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο και τον 16χρονο.