Νέα ντοκουμέντα που προκαλούν οργή και αγανάκτηση έφερε στο φως της δημοσιότητας το STAR για την υπόθεση του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στη Χαλκιδική: Συνεχίζεται η έρευνα για τον πνιγμό της 8χρονης - Φως θα ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών της ομάδας της - Άφαντος ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

Αρχικά, στην άδεια λειτουργίας που έχει η κατασκήνωση για τις δύο πισίνες καταγράφονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως δεν τήρησε, όπως εντόπισε ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την εισαγγελία της Χαλκιδικής κι έτσι ακολούθησε η ανάκληση της άδειας.

Ειδικότερα, ενώ στην άδεια αναγράφεται ότι στην πρώτη πισίνα πρέπει να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος και δύο σωσίβια και ένα κοντάρι στη δεύτερη, ο πραγματογνώμονας δεν βρήκε τίποτε από αυτά.

Ακόμη, ενώ προβλέπεται η παρουσία ανθρώπου για τη λειτουργία στις πισίνες, δεν υπάρχει εργαζόμενος στην εταιρεία από το 2024, αλλά ούτε κι αντικαταστάτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j87fgdxgn5)


Το εξοργιστικό μήνυμα που έστειλε η κατασκήνωση στους γονείς της 8χρονης που πνίγηκε

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στη Χαλκιδική, όπου η 8χρονη Αγγελική έχασε τη ζωή της στην πισίνα της κατασκήνωσης που βρισκόταν.

Κι ενώ η οικογένεια του κοριτσιού παραμένει συντετριμμένη από το τραγικό περιστατικό, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν μαζί της και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Όπως υπογράμμισε στο OPEN ο παππούς της άτυχης 8χρονης: «Χθες έστειλαν ένα μήνυμα ότι συμπαρίστανται στον πόνο μας. Τίποτε άλλο».

Η οργή των συγγενών ωστόσο ξεχειλίζει, καθώς μέχρι σήμερα θεωρούν πως δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας στην κατασκήνωση αλλά και για το πώς το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό στην πισίνα.

Παράλληλα, αναμένεται να στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

«Θα κινηθούμε νομικά. Έχουμε ανθρώπους δικούς μας που θα κινηθούν νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί», ανέφερε ο Άγγελος Καζάζης, παππούς της 8χρονης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3j77eykhi1d)


Η άτυχη Αγγελική ήταν τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας

Το άτυχο κοριτσάκι βρισκόταν για τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας και το εντόπισαν όταν άρχισε να το ψάχνει η αδελφή του.

Η 8χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η 8χρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση- το στομάχι της 8χρονης ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, που μάλλον, όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μέτρησε τα παιδιά όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε ότι έλειπε η 8χρονη στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.