Στην Αµοργό βρέθηκαν τις προηγούµενες µέρες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ο Παύλος Γλίξµπουργκ, η Μαρί-Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους. Μάλιστα, το πρωί της 9ης Αυγούστου η οικογένεια του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επισκέφθηκε το µοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο πατήρ Σπυρίδων, κερνώντας ψηµένη, το παραδοσιακό ποτό της Αµοργού, και γλυκό τριαντάφυλλο. Στη συνέχεια τους ξενάγησε στους χώρους του µοναστηριού και απόλαυσαν την υπέροχη θέα του απέραντου γαλάζιου από την κορυφή. Η Μαρί-Σαντάλ και η Μαρία-Ολυµπία δεν παρέλειψαν να µοιραστούν φωτογραφίες στα social media, ενώ η σύζυγος του Παύλου Γλίξµπουργκ φωτογράφησε τους γιους της µε τον πατέρα τους στο εσωτερικό του µοναστηριού µαζί µε τον πατέρα Σπυρίδωνα. Σηµειώνεται ότι η τέως βασιλική οικογένεια είναι βαθιά θρησκευόµενη και αγαπά τις επισκέψεις σε τόπους κατάνυξης.

Παράλληλα, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ έχουν δείξει πολλές φορές την αγάπη τους για την Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται όποτε έχουν την ευκαιρία. Μάλιστα, µετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οι δυο τους περνούν αρκετό χρόνο στην Αθήνα και στο νέο σπίτι που απέκτησαν, ενώ τα καλοκαίρια τους είναι αφιερωµένα στα ελληνικά νησιά µαζί µε τα παιδιά τους. Υπενθυµίζεται ότι και πέρυσι η τέως βασιλική οικογένεια επέλεξε να κάνει διακοπές στις Σπέτσες, έχοντας παρέα και την τέως βασίλισσα της Ελλάδας Αννα-Μαρία.

pavlos_glixburg_amorgos1


Η Μονή

Η µονή είναι χτισµένη σε γκρεµό, ενώ η πρόσβαση γίνεται µε την ανάβαση 271 σκαλιών. Εχει µήκος 40 µέτρα και µέγιστο πλάτος 5. Το κτίριο έχει οκτώ επίπεδα, τα οποία επικοινωνούν µεταξύ τους µε κλιµακοστάσια χτισµένα ή λαξευµένα στον βράχο. Στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονται αψίδες βυζαντινές ή οξυκόρυφες, χτισµένες από πωρόλιθο από τη Μήλο. Ο χώρος του µοναστηριού περιλαµβάνει πολυάριθµα κελιά, τράπεζα, µαγειρεία, αποθήκες, πατητήρια, στέρνες και πηγάδια. Το καθολικό της µονής είναι µονόχωρο καµαρόσκεπο και σε αυτό βρίσκονται οι δύο ενεπίγραφες εικόνες της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας ή «ΧΩΖΗΒΙΤΙCΑΣ» και η σιδερένια σµίλη του αρχιµάστορα. Η είσοδος του µοναστηριού βρίσκεται 10 µέτρα από το έδαφος.

Στο «Secret» µίλησε ο πατήρ Σπυρίδων, ο οποίος υποδέχθηκε την οικογένεια Γλίξµπουργκ και την ξενάγησε στο µοναστήρι. «Το µοναστήρι µας είναι κέντρο επίσκεψης ανθρώπων από όλα τα µήκη και τα πλάτη της οικουµένης. Πριν από έναν µήνα είχε έρθει ο Φίλιππος Γλίξµπουργκ και πριν από λίγες ηµέρες ο Παύλος µε την οικογένειά του και κάποιους φίλους. ∆εν γνωρίζαµε για την επίσκεψη, ούτε κάναµε κάτι το ιδιαίτερο», ανέφερε αρχικά.

«Ο άνθρωπος µπήκε µέσα, µας χαιρέτησε και στη συνέχεια προσκύνησε. Τότε τον πλησίασα και του είπα: “Είσαι ο Παύλος;”. Εκείνος απάντησε θετικά και µε ρώτησε αν µπορούσα να τους πω δυο λόγια για την εικόνα της Παναγίας και την ιστορία της µονής. Οσο τους µιλούσα, εκείνος έκανε µετάφραση στα αγγλικά. Επειτα τους έδειξα τη θρυλική σµίλη και έβγαλαν φωτογραφίες. Του δώρισα ένα βιβλίο µε την ιστορία της µονής, ενώ του είπα ότι παρακολούθησα τον επικήδειο λόγο στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και το σχόλιο που είχα να κάνω επ’ αυτού ήταν πως ο λόγος του ήταν άψογος. Ολοι τους ήταν απλοί, εγκάρδιοι», συµπλήρωσε.

«Να σας πω, επίσης, ότι πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε το µοναστήρι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και δέχθηκα πολλά τηλεφωνήµατα από ανθρώπους που µου έλεγαν ότι κακώς τον δεχθήκαµε. Η απάντησή µου είναι ότι δεν ήρθε για να προκαλέσει. Κάνουµε διάλογο µε οιονδήποτε άνθρωπο, ασχέτως χρώµατος, ιδεολογίας και θρησκεύµατος. Ο διάλογος πάντα φέρει θετικά αποτελέσµατα», κατέληξε ο πατήρ Σπυρίδων