Δύο από τους τουλάχιστον τρεις εμπλεκόμενους στο πρωτοφανές ένοπλο επεισόδιο στη Χανιώτη Χαλκιδικής έχει ταυτοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψαν μαρτυρικές καταθέσεις που σκιαγράφησαν το προφίλ τους και έδωσαν κρίσιμα στοιχεία στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ που απουσίαζαν από το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ταυτοποιημένους εμπλεκόμενους είναι ένας 32χρονος Έλληνας ομογενής από τη Γεωργία. Τα στοιχεία της ταυτότητάς του χτύπησαν «καμπανάκια» τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, καθώς το προηγούμενο διάστημα πρόσωπα με κοινές καταβολές και διασυνδέσεις είχαν πέσει στα χέρια των Αρχών, καθώς είχαν εμπλακεί σε συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών.

Παράλληλα, αναζητείται ακόμα ένας 29χρονος ελληνικής καταγωγής, του οποίου το εγκληματικό βιογραφικό είναι σαφώς ελαφρύτερο, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο. Πηγές πληροφόρησης, πάντως, έκαναν λόγο χθες για πρόσωπο που στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών και πώλησης «προστασίας» σε καταστήματα, όπως επίσης σε υποθέσεις που αφορούσαν τη Χρυσή Αυγή. Υπήρξε, δε, η πληροφόρηση πως κάποιοι εξ αυτών είχαν εκφράσει την επιθυμία να παρουσιαστούν αυτοβούλως στις Αρχές. Όπως και να ’χει, ανεπίσημα εκφράζεται η αισιοδοξία πως η έρευνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις τους.


Ήταν παρεξήγηση

Κατά τη χθεσινή ημέρα, προχώρησε η ποινική διαδικασία για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο περιστατικό, που συνελήφθησαν από τις Αρχές τα προηγούμενα 24ωρα. Ενώπιον εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών βρέθηκαν ακόμα τρεις άνδρες, των οποίων οι περιπτώσεις έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, πέραν της όποιας εμπλοκής στο επεισόδιο. Μεταξύ αυτών, ο 55χρονος βουλγαρικής καταγωγής ιδιοκτήτης του beach bar κι ένας 41χρονος συμπατριώτης του με βαρύ ιστορικό και σχέσεις με το βουλγαρικό υπόκοσμο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, κατά την απολογία τους, έγινε λόγος για παρεξήγηση με αφορμή την καθυστέρηση μιας παραγγελίας. Πέρα από τον ιδιοκτήτη, οι υπόλοιποι ισχυρίστηκαν πως βρίσκονταν στην περιοχή και στο κατάστημα με τις οικογένειές τους και σε καμία περίπτωση δεν θα ρίσκαραν τη σωματική ακεραιότητα των δικών τους ανθρώπων. Το προηγούμενο διάστημα είχε περιγραφεί το σενάριο πως τα πρόσωπα που ξεκίνησαν τον καβγά ανήκουν σε φατρία του βουλγαρικού υποκόσμου, που έχει κόντρα συμφέροντα με πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Παρ’ όλα αυτά, οι απολογούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

* Στο μεταξύ, «λουκέτο» μπαίνει στο συγκεκριμένο beach bar. Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την οριστική άρση αδείας, με τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά να έρχεται σε συνεννόηση με την αστυνομία, η οποία χθες σφράγισε το κατάστημα οριστικά.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime