Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 8χρονου αγοριού που παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε παραλία της Χαλκιδικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/8) σε θάλασσα της Φούρκας, όταν ο πατέρας του παιδιού είδε το 8χρονο αγόρι να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα.

Έσπευσε τρομοκρατημένος και το έβγαλε στην ακτή, όπου διαπίστωσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του. Ένας ιδιώτης γιατρός που βρισκόταν κοντά τους, ξεκίνησε άμεσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο παιδί, ενώ ταυτόχρονα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Εεθελοντής εκπαιδευτής Θεμελής Ιερισσιώτης (μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης), έφτασε στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά, εφοδιασμένος με οξυγόνο και αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Ο διασώστης μιλώντας στο Thesstoday.gr για τις πρώτες κρίσιμες στιγμές που καθόρισαν την πορεία της υγείας του παιδιού ανέφερε: «Ήμουν στη δουλειά μου στη Φούρκα όταν πολίτες, πανικόβλητοι, με ενημέρωσαν ότι ένα παιδί πνίγεται. Έσπευσα στην παραλία και βρήκα το παιδί στην άμμο, ενώ ο γιατρός τού παρείχε ήδη πρώτες βοήθειες. Είχε καταπιεί πολύ νερό. Σε λίγα λεπτά του χορήγησα ιατρικό οξυγόνο και λίγο μετά έφτασε το ασθενοφόρο, το οποίο το παρέλαβε έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά είναι καθοριστικά».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Kids Save Lives, Αναστάσης Στεφανάκης, τόνισε τη σημασία της άμεσης ενεργοποίησης της αλυσίδας επιβίωσης λέγοντας: «Είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε επείγον περιστατικό να υπάρχουν κοντά επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευμένοι πολίτες που γνωρίζουν πρώτες βοήθειες, καθώς και η διαθεσιμότητα ενός εξωτερικού απινιδωτή. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε το ασθενοφόρο με σταυρωμένα χέρι».