Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το δυστύχημα που σημειώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 19χρονου.

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο Πευκοχώρι.


Πώς έγινε το κακό

Το παιχνίδι ''Crazy Dance'', στο οποίο ήταν ο 19χρονος, έσπασε, με αποτέλεσμα ο νεαρός αρχικά να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, αφού εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά του και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. 

Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.


Είπε ότι θα το «πάει δυνατά»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός του 19χρονου είπε ότι «ήμασταν σε λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις [του παιχνιδιού]. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα».

Εξήγησε ότι όταν ένιωσε να σπάει το κάθισμα, ο ίδιος κρατήθηκε από ένα σίδερο -που φαίνεται πως ήταν σωτήρια κίνηση-, σε αντίθεση με τον αδερφό του που εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τέλος, όπως ανέφερε ο αδερφός του 19χρονου, όλα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του μικρότερου αδερφού του αλλά και της μητέρας τους που ήταν στο λούνα παρκ.


Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Για το συμβάν η Aστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ. 

Επιπλέον, εις βάρος του 21χρονου χειριστή του μηχανήματος, που έφυγε αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο χειριστής αναζητείται από τις Αρχές για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. 

Από τις Αρχές διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος.

Ο χώρος αποκλείστηκε μέχρι τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.