Στο νοσοκομείο Αττικόν διακομίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 20 Αυγούστου, σε προαύλιο χώρο εργοστασίου λιπασμάτων επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα Νεόκτιστα, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

*Διαβάστε εδώ: Φωτιά από κεραυνούς στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία - Τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο οι δύο εστίες


Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr τα αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου "Αττικόν", είναι ήπια ενώ οι τέσσερις πυροσβέστες δεν χρήζουν καν νοσηλείας.


Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή με νιτρικό οξύ, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η δεξαμενή περιέχει 1,5 τόνο της συγκεκριμένης τοξικής ουσίας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αύλειο χώρο εργοστασίου χημικών και λιπασμάτων έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.


Ήχησε το 112

Σημειώνεται ότι εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112, προκειμένου όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Καπνός στην ευρύτερη περιοχή. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».