Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες, σάρωσε και τη Λάρισα. Μάλιστα, πλήθος κεραυνών και αστραπών… φώτισαν όλο το βράδυ χθες τον ουρανό της πόλης.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το onlarissa.gr:

keraynos-sti-larisa3_jpg

 

keraynos-sti-larisa1_jpg

Κακοκαιρία: Νύχτα κεραυνών σε διάφορες περιοχές της χώρας

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφηκε και έντονη χαλαζόπτωση.

Διαβάστε ακόμα: Άστατος παραμένει ο καιρός: Πού μετατοπίζεται σήμερα η κακοκαιρία - Πότε αναμένεται βελτίωση

Σε 55 ανήλθαν οι κλήσεις που έλαβε χθες από τις 18:00 έως τις 22:30 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3l9gtrkwvq9)

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, όπου έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί.

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, ο ισχυρός πυρήνας της κακοκαιρίας μετατοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από την Θεσσαλία στην Χαλκιδική και στη συνέχεια στο Θερμαϊκό κόλπο.

Η κακοκαιρία σάρωσε Βόλο, Τρίκαλα και Λάρισα

Η σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε χθες αρκετές περιοχές της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες και το χαλάζι.

Πολύ σφοδρή καταιγίδα σάρωσε τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας την Μαγνησίας το βράδυ της Τρίτης, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που μετατρέπουν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα. Οι κεραυνοί και μέσα στην πόλη του Βόλου δημιούργησαν απόκοσμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς λάμψεις και κρότους.

Στα Τρίκαλα, πέραν της ισχυρής καταιγίδας, οι κάτοικοι πολλών περιοχών είδαν να πέφτει και χοντρό χαλάζι. Το ισχυρό φαινόμενο συνοδεύτηκε από δυνατό άνεμο με διαφορετικές κατευθύνσεις και μπουρίνια.

Χοντρό χαλάζι ισχυρή καταιγίδα δυνατοί άνεμοι σαρώνουν τα Τρίκαλα απόγευμα Τρίτη 20-8-2024

Ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες στην Λάρισα, καθώς το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης ακολούθησε το χαλάζι.