Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Ειδικότερα, στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του Δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1η Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη.

Συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε, διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει».

Ο 58χρονος, δηλαδή, δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ.

Σημειώνεται ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο Δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lcqwhryigh)


Σήμερα η κηδεία του άτυχου 19χρονου

Την ώρα που ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, το τελευταίο «αντίο» στον 19χρονο θα πουν σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου, στη Βέροια συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, στις 11:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια του Διαβατού.


Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Η έρευνα των Αρχών για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού είναι προσωρινά ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση των δύο ανδρών.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 58χρονου ιδιοκτήτη και του 21χρονου χειριστή σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ - Συστηνόταν ως «αφεντικό»

Σύμφωνα με το Star, o ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είναι 58 ετών, παντρεμένος, και κατάγεται από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media και δείχνει καθημερινά το πόσο του αρέσουν η καλή ζωή και τα ταξίδια μέσα από αναρτήσεις του. Με μια ματιά στο προφίλ του, μπορεί κανείς να δει τραπέζια, μεγάλα και ακριβά ψάρια και κρασιά.

Συστηνόταν ως «αφεντικό» σε πολλές από τις αναρτήσεις του

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε προστριβές στο παρελθόν, καθώς φαίνεται πως είχε αγοράσει κάποιο μεγάλο μηχάνημα και χρωστούσε τα χρήματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3kwjg4yjor5)
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει και δεύτερο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Αυτό το λούνα παρκ βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το λούνα παρκ όπου έγινε το δυστύχημα και δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει άδεια λειτουργίας.


Χωρίς άδεια και με σκουριασμένα παιχνίδια το λούνα παρκ

Σύμφωνα με βίντεο του Open, τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα στο παιχνίδι στο λούνα παρκ ήταν σάπια και σκουριασμένα.

Από τις τέσσερις τετράδες καθισμάτων του παιχνιδιού που σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό, φέρεται να λειτουργούσε μόνο η μία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3kuyotydb41)

Αιχμές από τη γιαγιά του 19χρονου για τον χειριστή

Η γιαγιά του αδικοχαμένου Γιάννη άφησε αιχμές ότι χειριστής και ιδιοκτήτης του λούνα παρκ γνώριζαν για τα σκουριασμένα καθίσματα.

«Ενώ κάτσανε τα παιδιά στο καρεκλάκι, τα δύο μαζί και το άλλο χωριστά και η μάνα από κάτω, τους λέει (ο χειριστής) "παιδιά, μην κάθεστε σε αυτά, καθίστε στα πιο πίσω", γιατί ο κύριος θα ήξερε ότι ήταν για τα σκουπίδια, και κάθισαν τα παιδιά στο πιο πίσω κάθισμα και έγινε πάλι το μοιραίο», είπε η γιαγιά του 19χρονου στο Mega.

«Ο Γιάννης έπεσε πάνω στα σίδερα, ο μεν Δημήτρης γαντζώθηκε από τα σίδερα και δεν χάσαμε και δεύτερο παιδί και η μάνα έβλεπε μπροστά της το παιδί μέσα στα αίματα νεκρό. Ποιος το αντέχει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε η γιαγιά.


Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου

«Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη», είπε αρχικά ο 16χρονος.

«Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα μου κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου», περιέγραψε ο αδερφός του άτυχου 19χρονου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αδερφού του άτυχου Γιάννη, με το που έσπασε το κάθισμα ο χειριστής έφυγε και δεν σταμάτησε καν το παιχνίδι. Πήγαν άλλοι και σταμάτησαν τη λειτουργία του.


«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα»

Ο πατέρας του άτυχου νέου, που σκοτώθηκε ακαριαία όταν έσπασε ένα κάθισμα του παιχνιδιού-μηχανήματος «Crazy Dance», με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει στο κεφάλι, μίλησε στο Star, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Σάπια τα μέταλλα, ξεκόλλησαν μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στη δήμαρχο, που λειτουργεί χωρίς καμία άδεια (σ.σ. το λούνα παρκ). Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3kqh5559lkh)

Δικηγόρος κατηγορουμένων: Έχει άδειες από τον δήμο, τα μηχανήματα ελέγχονται

«Ο άνθρωπος έχει την επιχείρησή του εκεί 20 χρόνια, δηλαδή έχει άδειες από τον δήμο. Έχει αυτά, έχει χίλια δυο. Δηλαδή τα μηχανήματα ελέγχονται περιοδικότητα για πάρα πολλά χρόνια. Τα παλιά αντικαθίστανται με καινούργια. Δηλαδή δεν μπορεί να δουλέψει μια επιχείρηση χωρίς να έχει πιστοποιήσεις και τέτοια. Έχει γίνει έλεγχος πριν αρχίσει η λειτουργία τη φετινή σεζόν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.