Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον 19χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όταν εκτοξεύτηκε από το κάθισμα όπου καθόταν και πέθανε ακαριαία, μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των αδερφών του.

Με λευκά λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν το παλικάρι, που «έφυγε» με τραγικό τρόπο από τη ζωή.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου και η ταφή στα Κοιμητήρια του Διαβατού.


Η επιθυμία της οικογένειας

Η οικογένειά του 19χρονου ζήτησε, αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά στην εκκλησία της ενορίας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση συγγενής του νεαρού: «Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνει δωρεά στην ενορία που επιθυμεί ο καθένας στη μνήμη του αγαπημένου όλων μας».


Πώς έγινε το κακό

Το παιχνίδι «Crazy Dance», στο οποίο βρισκόταν ο 19χρονος, έσπασε, με αποτέλεσμα ο νεαρός αρχικά να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, αφού εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά του και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Στο λούνα παρκ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 19χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lfpifz42o1)

«Σαν αδερφό μου τον είχα»

Συγκλονίζει ο κολλητός φίλος του 19χρονου, ο οποίος μιλώντας στις κάμερες είπε: «Σαν αδερφό μου τον είχα, τι να πω έτσι τα έφερε η ζωή, μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα να μείνω δίπλα στην οικογένειά του και στα αδέρφια του. Με τίποτα δεν μπορώ να χωνέψω τον τρόπο, που το έμαθα. Ήμουν στο σπίτι έτοιμος να κοιμηθώ μετά τη δουλειά και με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει, τι έγινε. Παίρνω τον αδερφό του συγκλονισμένος και στο τηλέφωνο λιποθύμησε, ενώ μιλούσαμε. Θα πήγαινε στην Αεροπορία, να ήταν δίπλα στον μπαμπά του, το είχε σαν στόχο».


«Τι να την κάνω εγώ τη δικαίωση;»

Συντετριμμένος και ο παππούς του 19χρονου Γιάννη, αφού δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το τρίτο του εγγόνι. Όπως είπε: «Βγήκε η δήμαρχος στην τηλεόραση και μας λέει όλα καλά, χωρίς να έχει άδεια με σάπια καρεκλάκια. Βγάλτε τα στα κανάλια να σωθούν κι άλλα παιδιά. Κρίμα για τους γονείς, χάσανε ένα παιδάκι με τόσα όνειρα, αύριο θα έφευγε για τη σχολή Ικάρων, θα πήγαινε στην Αεροπορία. Κρίμα δεν είναι; Τι να την κάνω εγώ τη δικαίωση; Ήταν ένα παιδί μάλαμα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3li0sszl5xl)


Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Η έρευνα των Αρχών για τον θάνατο του 19χρονου συνεχίζονται, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού είναι προσωρινά ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση των δύο ανδρών.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 58χρονου ιδιοκτήτη και του 21χρονου χειριστή σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Δείτε φωτογραφίες:

kideia-xalkidiki1

kideia-xalkidiki2


kideia-xalkidiki3