Το Laguna Coast Foundation, που εδρεύει στη Νάξο, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Χάλκης 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από τον Πατριαρχη Βαρθολομαίο. Αυτή η εκδήλωση θα συγκεντρώσει επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να διερευνήσουν και πρακτικές λύσεις στην κλιματική κρίση.

Το Laguna Coast Foundation έχει αναδειχθεί ως ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα για το πώς η βιωσιμότητα μπορεί να ενώσει χώρες και ανθρώπους. Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο διεθνούς συνεργασίας με κοινό στόχο τη βιωσιμότητα.

Αυτό το έργο, με την υποστήριξη διεθνών οργανισμών, βασίζεται στην ιδέα ότι οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν συλλογική δράση και ενότητα. Με τη βιωσιμότητα ως κοινό παρανομαστή, η πρωτοβουλία του «Laguna Coast Foundation» αποδεικνύει ότι η προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό μέλλον δεν έχουν σύνορα.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και την ανάγκη για κοινή δράση, η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκουν κοινό έδαφος για δράση, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας. Αυτό το πρωτοποριακό έργο δεν είναι μόνο ένα περιβαλλοντικό έργο, αλλά και μία ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και αξιών που εμπλουτίζουν και ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η επιτυχία του «Laguna Coast Foundation» δείχνει το δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον βασισμένο στην κατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη. Ξεκινώντας από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αυτή η πρωτοβουλία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα μέσα από το συγκινητικό και ελπιδοφόρο βίντεό της: η συνδυασμένη προσπάθεια είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής.

dadssasasasa