Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, καθώς ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές αυτοκινήτων, ενώ είχε μάλιστα είχε συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί στο παρελθόν μετά από έκδοση εντάλματος ενώ έχει προσαχθεί συνολικά 6 φορές, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA .

Ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, αμέσως μετά το περιστατικό είχε τραπεί σε φύγει και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 20/08.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 21χρονος ζούσε στο Κιλκίς και πήγε στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από ανθρώπους που τον κυνηγούσαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lqv3mf1lkp)


Χαλκιδική: Έκαναν προσομοίωση στο παιχνίδι τοποθετώντας βαριά σακιά συνολικού βάρους 75 κιλών ανά κάθισμα

Υπενθυμίζεται ότι το λούνα παρκ σφραγίστηκε από την αστυνομία και το μοιραίο παιχνίδι μπήκε στο μικροσκόπιο πραγματογνωμόνων.

Την ίδια ώρα, για δεύτερη μέρα πραγματογνώμονες που όρισε το αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας βρίσκονται στο χώρο του  λούνα παρκ και πραγματοποιούν εξονυχιστικό έλεγχο στο παιχνίδι που κόστισε την ζωή στον 19χρονο.

Μάλιστα έκαναν προσομοίωση, τοποθετώντας βαριά σακιά συνολικού βάρους 75 κιλών ανά κάθισμα, λειτουργώντας το παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τον χαμό του Γιάννη.

Στο σημείο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ μαζί με τον γιο του. Ακόμα δεν έχει γνωστό εάν το δεύτερο λούνα παρκ που έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει άδεια λειτουργίας.


Μηχανικός έβαλε «μαϊμού» υπογραφή για την καταλληλότητα του λούνα παρκ τη μέρα του δυστυχήματος

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας του λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Εργαζόμενοι της επιχείρησης αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης τούς είχε ειδοποιήσει πως θα ερχόταν μηχανικός για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος μίλησε στο OPEN και δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ τους είχε ειδοποιήσει από την Κυριακή 19 Αυγούστου ότι την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, όταν έγινε το δυστύχημα με τον 19χρονο, θα έρθει ο μηχανικός. Όπως αποκάλυψε ο εργαζόμενος, ο μηχανικός πήγε τη Δευτέρα στο λούνα και παρκ, έδωσε την έγκριση και την υπογραφή του για τη λειτουργία τους, χωρίς όμως να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εργαζόμενος της επιχείρησης ο οποίος απασχολείται στο διπλανό λούνα παρκ, που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, δήλωσε πως συχνά υπήρχαν παράπονα για το παιχνίδι και γενικά για τα μηχανήματα του λούνα παρκ, αλλά εκείνος είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lpmoyrl3jt)


Έγγραφο της Αστυνομίας ενημέρωνε τον Δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του

Την ίδια ώρα η Αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφό της από τις 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει τον Δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας με ημερομηνία 9 Ιουλίου προς τον Δήμο Κασσάνδρας αναφέρει τη λειτουργία καταστήματος άνευ γνωστοποίησης, όπως είναι το θέμα του.

Το έγγραφο του ΑΤ Κασσάνδρειας

xalkidiki_eggrafo

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο έλεγχος της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του Δήμου Κασσάνδρας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lppt50mgr5)