Απίστευτα και όμως απολύτως ελληνικά είναι όσα αποκαλύπτονται για το φρικτό δυστύχημα που συνέβη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Δύο νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια και υποδεικνύουν ευθύνες όχι μόνο από την πλευρά του ιδιοκτήτη, αλλά και από την πλευρά του δήμου Κασσάνδρας και ενός μηχανικού, ο οποίος φέρεται να έβαλε υπογραφή καταλληλότητας, για τα μάτια του κόσμου!

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στη Χαλκιδική: "Ο χειριστής του παιχνιδιού έσπαγε πλάκα με όσους ανέβαιναν - Άκουγε συνεχώς παρατηρήσεις"

Πρώτη κινητοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα αστυνομικός του Α.Τ. Κασσάνδρας, ο οποίος το βράδυ της 7ης Ιουλίου πραγματοποίησε έλεγχο στο εν λόγω λούνα παρκ. Ο αστυνομικός διαπίστωσε πως ο χώρος διασκέδασης δεκάδων παιδιών δεν είχε προβεί σε γνωστοποίηση της λειτουργίας του για το 2024.

Έτσι, στις 9 Ιουλίου συνετάχθη κι εστάλη από τους αστυνομικούς σχετικό έγγραφο προς τον δήμο Κασσάνδρας, με το οποίο ενημερώνει για την έλλειψη των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Σημειώνεται πως η πρώτη (γνωστή) αντίδραση του δήμου απέναντι στο λούνα παρκ χρονολογείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα του μοιραίου δυστυχήματος, όπου σχετικό έγγραφο κλήσης προς συμμόρφωση θυροκολλήθηκε στο λούνα παρκ. Ο δήμος καλούσε τη διεύθυνση του πάρκου να υποβάλει ενστάσεις ή να πράξει τα δέοντα εντός πέντε ημερών!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με το OPEN, εργαζόμενος υποστήριξε πως την προηγουμένη του δυστυχήματος, όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν να δώσουν το «παρών» στις 19 Αυγούστου, για τη διευκόλυνση του έργου του μηχανικού που θα παρουσιαζόταν για τον έλεγχο των παιχνιδιών. Ο μηχανικός εμφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και, σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπαλλήλου, έκανε απλώς μια βόλτα, δεν δόθηκε καμία εντολή για την ενεργοποίηση των παιχνιδιών, μίλησε για λίγη ώρα στο τηλέφωνο, έβαλε υπογραφές σε κάποια χαρτιά και έπειτα αναχώρησε! Λίγες ώρες αργότερα συνέβη το μοιραίο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3lj22kd12z5)


Επίθεση κατά πάντων

Την ίδια στιγμή, ένας ακόμη εκ των δικηγόρων της οικογένειας, ο Νίκος Πετρίδης, έφερε στην επιφάνεια πολύ σημαντικές αποκαλύψεις, που, αν μη τι άλλο, υποδεικνύουν σοβαρές παραβάσεις, τουλάχιστον από την πλευρά του ιδιοκτήτη και του χειριστή: «Το συγκεκριμένο μηχάνημα στερούνταν θέσεων, επειδή ήταν σπασμένες, ενώ υπολείπονταν κάποιες άλλες, που επρόκειτο να σπάσουν, με το χειριστή να αλλάζει διαρκώς τις θέσεις. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι όλα αυτά δείχνουν δόλο και αδιαφορία, επειδή τα προβλήματα φαίνονται να είναι διαχρονικά και δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ. Υπάρχουν, δυστυχώς, άνθρωποι που θέλουν μόνο να πλουτίζουν, χωρίς να σέβονται την υγεία και προπαντός τη ζωή των άλλων ανθρώπων» είπε στον ΣΚΑΪ, δίνοντας μια εικόνα για την κατάσταση του παιχνιδιού, που αποτελείται από τέσσερις βραχίονες, οι οποίοι περιφέρουν τέσσερις τετράδες καθισμάτων.

Ο δικηγόρος, λοιπόν, αφήνει να εννοηθεί πως το μηχάνημα λειτουργούσε με μόνο ένα βραχίονα. Ο κ. Πετρίδης, όμως, όχι μόνο εξέφρασε τη σιγουριά πως θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, αλλά και έριξε τα βέλη του κατά του δήμου. «Τα αποτελέσματα θα είναι ασφαλή, καθώς η έρευνα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα μηχανήματα του λούνα παρκ. Είναι ιδιαίτερα οξύμωρο που οι τοπικές αρχές σφράγισαν την επιχείρηση, ενώ μέχρι χθες μάς έλεγαν ότι ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα» συμπλήρωσε με νόημα.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime