Τα ίχνη μιας 65χρονης Ολλανδής τουρίστριας χάθηκαν στο νησί της Σάμου με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία ξεκίνησε αμέσως έρευνα.

Η 65χρονη εξαφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Αυγούστου ενώ μία φίλη της ειδοποίησε την αστυνομία περίπου στις 10:30 λέγοντας ότι η Brigitte ήθελε να διανύσει περπατώντας τον γύρο του Ευπαλινείου ορύγματος, εξωτερικά, με αφετηρία και κατάληξη στο Πυθαγόρειο, όπου και διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κινητό τηλέφωνο της 65χρονης είναι απενεργοποιημένο εδώ και ώρες, ενώ η ίδια δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.




Μετά την ειδοποίηση της φίλης της κινητοποιήθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ΕΛ.ΑΣ και η Πυροσβεστική, οι οποίες επιχειρούν για τον εντοπισμό της.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο επίσης Ολλανδός τουρίστας έχασε τη ζωή του στη Σάμο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο δυτικό μέρος του νησιού, ενώ το φετινό καλοκαίρι είχαν καταγραφεί περιστατικά εξαφανίσεων τουριστών και σε άλλα ελληνικά νησιά.