Με αρκετή αστάθεια, τοπικές βροχές και καταιγίδες, θα κυλήσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά στα social media.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Ανεβαίνει και πάλι ο υδράργυρος, επιστρέφουν και τα ισχυρά μελτέμια - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ κάνει λόγο για αστάθεια σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες έρχονταν από την Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Η "ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΑΣΤΑΘΕΙΑ - ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

✅Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

✅Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες έρχονταν από την Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής .


"Καμπανάκι" από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο - Κρίσιμο 48ωρο με ισχυρούς ανέμους και ζέστη

Με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο έντασης 6-7 Μποφόρ και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου θα κινηθεί ο καιρός αύριο, Σάββατο 24/8, σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ μίλησε για αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης φωτιάς, καθώς η ένταση των ανέμων θα θυμίζει την ημέρα που ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στον Βαρνάβα.

Ο υδράργυρος θα φτάσει στα μέγιστα στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, ενώ σε Σποράδες, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες τοπικές μπόρες αναμένονται το Σάββατο (24/8) στα βόρεια ορεινά.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα βρέξει τοπικά και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Στην Αττική και Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός έως τουλάχιστον την Κυριακή. Η μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και στο κέντρο της Αθήνας 37 βαθμοί Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 35 βαθμοί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3n2qbb75mgh)