Σκληρή προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει για δεύτερη ημέρα στο Παγγαίο Καβάλας, καταβάλλουν εδώ και λίγες ώρες αρκετά εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η περιοχή Αυγό, στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, πιθανότατα από κεραυνό, είναι δυσπρόσιτη καθώς βρίσκεται στην κορυφή του όρους Παγγαίο και εκτός από τις επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων η βαρύτητα έχει δοθεί στα εναέρια μέσα.

Τις τελευταίες ώρες που μειώθηκε η ένταση των ανέμων, οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία και εάν δεν αλλάξουν τα καιρικά φαινόμενα, η φωτιά πιθανότατα θα έχει οριοθετηθεί πριν πέσει το φως του ήλιου. Τέσσερα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα παλεύουν να μεταφέρουν νερό από μεγάλη απόσταση στην κορυφογραμμή όπου βρίσκονται διάσπαρτες αρκετές μικροεστίες.

Η απουσία οδικού δικτύου ή έστω χωματόδρομων δεν επιτρέπει την προσέγγιση των οχημάτων πυροσβεστικής και έτσι με τον ειδικό εξοπλισμό τους, οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων παλεύουν να περιορίσουν τις φλόγες. Για τους πεζούς όμως πυροσβέστες, η μετακίνηση είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού δεν το ανάγλυφο του τόπου δεν είναι ήπιο αλλά κατακόρυφοι βράχοι και γκρεμοί, καταπονόντας έτσι το προσωπικό στην προσπάθεια να μεταβούν από το ένα σημείο στο άλλο.

Η παρουσία των πολλών εναέριων μέσων εδώ και περίπου τέσσερις ώρες έχει κάνει την κατάσταση να δείχνει διαχειρίσιμη, ωστόσο εάν δεν σβήσουν όλα τα μέτωπα οι πυροσβέστες δεν θα αποχωρήσουν από την κορυφή του Παγγαίου όρους.