Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού αξιοποίησαν πληροφορίες κι έπειτα από έλεγχο με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, με το όνομα «Κάγια», εντόπισαν σωρεία και ποικιλία ναρκωτικών ουσιών. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο το σπίτι τους ως «καβάτζα» για να κρύβουν τα ναρκωτικά, ενώ δέχονταν καθημερινά «επισκέψεις» προκειμένου να διακινήσουν τα «προϊόντα» τους.

Ειδικότερα, την Πέμπτη το πρωί, έπειτα από έλεγχο που έγινε στους κατηγορουμένους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: 222 φαρμακευτικά-ναρκωτικά δισκία, 18 αμπούλες υγρό φαρμακευτικό διάλυμα, 7 μικροσυσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4 γραμμ., 4 μικροσυσκευασίες μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 3,5 γραμμ., 2 μικροσυσκευασίες κάνναβη, συνολικού βάρους 2,4 γραμμ., 3 ναρκωτικά δισκία Ecstasy, 5 αμπούλες με λεύκη σκόνη, 10 σύριγγες, 16.560 ευρώ και 2.600 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα, κωδικοποιημένες χειρόγραφές σημειώσεις με χρηματικά ποσά, ποσότητες και είδη ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες αναμενόταν να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.