Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε εδώ και αρκετούς μήνες ο 60χρονος γιατρός που βρέθηκε σφαγμένος μέσα στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Πρέβεζας με ένα ιατρικό νυστέρι.

*Διαβάστε εδώ: Κολωνός: Ο 44χρονος φέρεται να βίασε τη 16χρονη τουλάχιστον 10 φορές υπό το καθεστώς απειλών - Αύριο η απολογία του

Ο μοναχικός άνδρας τις τελευταίες εβδομάδες είχε τεθεί εκτός υπηρεσίας από το νοσοκομείο Λευκάδας, όπου εργαζόταν μέχρι πρότινος ως Α’ Επιμελητής σε συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ωστόσο, για αρκετό καιρό ερχόταν σε επαφή με ασθενεις, την ίδια ώρα που ο ίδιος καλούσε στο τηλεφωνικό κέντρο του «100», καταγγέλλοντας πως τον παρακολουθούν ή πως κάποιος τον ακολουθεί για να του κάνει κακό.

Ο άνθρωπος αυτός εργαζόταν σε νευραλγικό πόστο του νοσοκομείου Λευκάδας, εξετάζοντας και δίνοντας γνωματεύσεις σε ασθενείς, ενώ τα προβλήματά του ήταν γνωστά, αφού η αστυνομία της Πρέβεζας, όπου διέμενε, είχε ενημερώσει για τα περίεργα τηλεφωνήματα.

Η σορός του 60χρονου Μανώλη εντοπίστηκε περίπου πέντε ημέρες μετά τον θάνατό του, που προς το παρόν αποδίδεται σε αυτοχειρία.

Το ιατρικό νυστέρι βρέθηκε δίπλα στη σορό του, στην οποία είχε ξεκινήσει η διαδικασία της αποσύνθεσης. Η έντονη δυσοσμία ήταν αυτή που οδήγησε τους γείτονές του να καλέσουν την Αστυνομία, που παραβίασε την πόρτα και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.


Έλλειμμα κοινωνικών υπηρεσιών

Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως δεν υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί της Πρέβεζας. Ένας άνθρωπος που έχριζε ψυχιατρικής βοήθειας, εργαζόταν κανονικά ερχόμενος σε επαφή με ασθενείς, αλλά κανείς από την υπηρεσία του δεν φρόντισε να του προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια ψυχικής υγείας.

Το σπίτι του 60χρονου Μανώλη δεν βρέθηκε παραβιασμένο, ούτε αναστατωμένο, με τους αστυνομικούς να προσανατολίζονται προς την αυτοκτονία.