Σοκάρει η μαρτυρία του αδελφού του 19χρονου Γιάννη, που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Δεν μπορεί να ξεχάσει την απεγνωσμένη προσπάθεια του αδελφού του να κρατηθεί από κάπου. .«Πήγαμε στο λούνα πάρκ για να περάσουμε ωραία. Πήγαμε στο παιχνίδι εκείνο γιατί μας έκανε εντύπωση. Καθόμαστε και έρχεται αυτός και μας λέει να κάτσουμε σε άλλη θέση. Στο καρεκλάκι που έγινε το ατύχημα. Στην αρχή το πηγαίνει χαλαρά και μετά πάρα πολύ δυνατά. Σε σημείο που δεν άντεχα και έσφιγγα τα δόντια μου. Ακούω ‘σκρατς σκρατς’ πίσω από την πλάτη μου. Νιώθω να ξεκολλάει. Του λέω ‘Γιάννη σπάει το κάθισμα!’», είπε 

«Προσπάθησε να πιαστεί από την μπλούζα και το τσαντάκι μου. Σκίστηκε και η μπλούζα και το λουρί της τσάντας», τόνισε.

Δεν τα κατάφερε, ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Ο μικρός αδελφός του, Δημήτρης, που καθόταν δίπλα του στο μοιραίο κάθισμα θυμάται και περιγράφει αποκλειστικά στο Live News και τον Άγγελο Λαμπίδη τις τελευταίες στιγμές, τα τελευταία λόγια, το τελευταίο βλέμμα που αντάλλαξε με τον αδελφό του πριν χαθεί από τα μάτια του.




«Λέω με τον αδελφό μου δεν αντέχω, πάει πολύ γρήγορα. Γελάει και ξαφνικά νιώθω να σπάει το κάθισμα. Με κοιτάει, τον κοιτάω, ακούω ένα ‘κρακ’ και βλέπω τον αδελφό μου να εξαφανίζεται από δίπλα μου».

"Χωράτε. Μην αγχώνεσαι"

Είναι βράδυ Δευτέρας. Ο 19χρονος Γιάννης μαζί με τον 16χρονο αδελφό του περνούν το κατώφλι του λούνα παρκ. Διαλέγουν αυτό το παιχνίδι, κάθονται σε μια θέση για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα ο χειριστής να τους βάλει στο μοιραίο κάθισμα.

«Πριν κάτσουμε του λέω πως μας κόβεις να χωράμε σε ένα κάθισμα. Μου λέει χωράτε. Μην αγχώνεσαι».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν είδε τον Γιάννη να εκσφενδονίζεται στον αέρα έγινε καπνός, αφήνοντας μάλιστα τον ανήλικο να πασχίζει να κρατηθεί από κάπου, πάνω στο παιχνίδι που συνέχισε να στροβιλίζεται μανιασμένα.

«Εγώ ήμουν ανάσκελα για άλλα 10 δεύτερα γιατί αυτός σηκώθηκε και έφυγε και το άφησε ανοιχτό. Ήρθε άλλος και το σταμάτησε. Με τα πόδια προσπάθησε να το σταματήσει. Δεν ήξερε πώς να το σταματήσει. Καταφέρνω και βγαίνω από το καρεκλάκι και πηγαίνω στον αδελφό μου και τον βλέπω σε αυτήν την κατάσταση που τον είδα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3pwj45urru1)

Στις 4 Αυγούστου ο Γιάννης έκλεισε τα 19 του χρόνια. Είναι η φωτογραφία που εξασφάλισε το Live News από εκείνη την ημέρα. Λίγο πριν σβήσει την γενέθλια τούρτα του δίπλα στον αδελφό του και τον φίλο του Αλέξη. 15 μέρες μετά τα πάντα έχουν αλλάξει.

«Έχω 5 μέρες να φάω και να κοιμηθώ και δεν θα μπορέσω ούτε να κοιμηθώ, ούτε να φάω αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Ήταν η χαρά της ζωής. Γλεντζές, το καλύτερο παιδί λένε στο Live News οι φίλοι του με τους οποίους έβγαινε, διασκέδαζε, έκανε όνειρα για το μέλλον.

«Ξεκινούσε σε έναν μήνα την ιδιωτική σχολή σαν κυβερνήτης. Κι έμπαινε η ζωή του σε μια σειρά. Χάθηκε το παλικάρι μου, ο αδελφός από τα αγόρια μου, ο γιος της μάνας», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

Ο κύριος Γιώργος λέει στο Live News πως θα το φτάσει μέχρι τέλους. Ζητά να αποδοθούν ευθύνες και να μην μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι.

«Εμένα μου τον πήραν και τώρα θα πληρώσουν. Και δεν φοβάμαι κανέναν. Ούτε υπουργούς, ούτε βουλευτές, ούτε δικαστές, ούτε κανέναν. Μου συνθλίψαν το κρανίο του παιδιού μου».

Το TikTok κατακλύστηκε από βίντεο που ανέβασαν οι φίλοι του για να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο.

Χαλκιδική: "Παρέδωσα το παιδί μου στο Θεό και δεν τους φοβάμαι"

Μιλώντας στο Live News o πατέρας του 19χρονου, έκανε λόγο για μία κατάσταση που είναι άνευ προηγουμένου.

«Δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο με το λούνα παρκ. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Έχω στην κατοχή μου βίντεο, που έχω τραβήξει εγώ ο ίδιος, και η παροχή του ρεύματος περνάει μέσα από νερά και είναι καλυμμένη με ταινίες», δήλωσε.

Και επανέλαβε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ αποκάλυψε ότι «ο δήμος έκλεισε έξι καταστήματα και δεν έκλεισε το λούνα παρκ».

«Ξέρουν τα πάντα. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν πού είναι;», ξέσπασε. «Αυτός που θα υπερασπιστεί στη Δικαιοσύνη τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ θα πρέπει να μου πει γιατί δεν με ρώτησε και μου πήρε το παιδί. 25 χρόνια πηγαινοέρχομαι στην Αθήνα, που είναι η δουλειά μου, για να τα μεγαλώσω. Θέλουν να μου πουν ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού μου; Ποιος το σκότωσε; Αυτό είναι το θέμα».

Ο κ. Γιώργος ανέφερε επίσης ότι «από αυτή την ιστορία» δεν θέλει να εισπράξει τίποτα. «Θα δωρίσω τα χρήματα στη μνήμη του παιδιού μου. Ο σκοπός μου είναι να καταφέρω να μην γίνω ένας γονιός όπως οι υπόλοιποι».

»Παρέδωσα το παιδί μου στο Θεό και από έκει και πέρα δεν τους φοβάμαι. Όταν ακούω για έγκριτους νομικούς χαίρομαι γιατί θα βοηθήσουν να βγει η αλήθεια. Εγώ και η οικογένειά μου θα κάνουμε ό,τι πρέπει», υπογράμμισε.

"Ο δήμος έπρεπε να έχει παρέμβει και να έχει διακόψει τη λειτουργεία του"

O δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Απόστολος Αγγελάκης, τόνισε με τη σειρά του στο Live News ότι «για το συγκεκριμένο μηχάνημα χειμάζεται άδεια και ότι από τον Μάιο ο δήμος έπρεπε να έχει παρέμβει και να έχει διακόψει τη λειτουργεία του».

Ακόμη, είπε ότι σήμερα ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να έρθει ο μοναδικός πιστοποιημένος φορέας για το μηχάνημα για να δοθούν απαντήσεις για την προέλευσή του.

Με τη σειρά του, ο Τάσος Δέδες, πραγματογνώμονας της οικογένειας, μίλησε για μία τραγική και απαράδεκτη κατάσταση. «Υπάρχει μία πλατφόρμα από ένα αυτοκίνητο με δύο δίδυμους τροχούς, που πάνω είναι τοποθετημένο όλο το σύστημα. Έχει τάκους στήριξης με νερά που τρέχουν, με γεννήτριες, με σκουπίδια. Είναι μια κατάσταση εντελώς απαράδεκτη. Μιλάμε για στρατζαριστά αναμειγμένα με πολυεστέρες, για χειρολισθήρες που έχουν τρύπες και πάνω έχουν βιδωθεί ζώνες ασφαλείας», περιέγραψε.