Πραγματογνώμονας που εξέτασε από κοντά το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, εκτοξευθείς από το οποίο σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης, ξεκαθάρισε πως η κατάσταση ήταν χειρότερη από τριτοκοσμική.

Ο Τάσος Δέδες, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», διευκρίνισε πως «είναι μια κατάσταση, όχι τριτοκοσμική, δεν υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις στον πλανήτη».

Χαλκιδική: Αποκαλύψεις σοκ για το λούνα παρκ

«Επισκέφθηκα τον χώρο. Είναι μια τραγική κατάσταση. Προτείνω και παρακαλώ τον προϊστάμενο της εισαγγελίας να κάνει ο ίδιος μια επίσκεψη στον χώρο, να δει την κατάσταση. Όλο αυτό το συγκεκριμένο μηχάνημα, το Crazy Dance, αν θα πάει ο οποιοσδήποτε τεχνικός, θα τραβάει τα μαλλιά του», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «υπάρχει μια πλατφόρμα από ένα αυτοκίνητο με δύο δίδυμους τροχούς επάνω στο οποίο είναι τοποθετημένο όλο αυτό το σύστημα, που είναι γύρω στα 12,5 μέτρα, μια πλατφόρμα».

«Έχει τάκους στήριξης από κάτω με υδραυλικά που τρέχουνε, με γραμμές ισχυρών ρευμάτων που βγαίνουν αριστερά και δεξιά, με γεννήτριες, με σκουπίδια, μια τραγική κατάσταση», είπε στη συνέχεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3pwxpwrkzrt)

Χαλκιδική: Πειθαρχική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας και έναν αντιδήμαρχο για το λούνα παρκ "θανάτου"

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης όταν έσπασε το καρεκλάκι στο οποίο καθόταν.

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Διαβάστε επίσηςΔήμαρχος Κασσάνδρας: "Το τελευταίο δίμηνο απειλήθηκα - Να προσέχω τα ατυχήματα που μπορεί να μου συμβούν"

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3pzqnjkf8nl)