Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους τη Εύβοιας ο σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τα Βασιλικά Ευβοίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/8).

Μάλιστα, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, με εστιακό βάθος στα 15,4 χιλιόμετρα.

Διαβάστε ακόμα: Σεισμός αισθητός στην Αττική: "Θα υπάρξουν μετασεισμοί" προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης - "Ψυχραιμία" συνιστά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Πάντως, καθησυχαστικός εμφανίστηκε για τον σεισμό στην Εύβοια ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας είπε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και συμπλήρωσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι και ότι «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3qeoav8veg1)

Ψυχραιμία συνιστά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Από τη πλευρά του, ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του έγραψε: «Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ. από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο (Τρίτη) θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!».