Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι «Crazy Dance».

*Διαβάστε εδώ: Χαλκιδική: Κλεμμένο για τουλάχιστον δύο μήνες το ρεύμα στο μοιραίο λούνα παρκ - Το ύψος της ρευματοκλοπής υπολογίζεται στα 4.000 ευρώ

Τα στοιχεία «φωτιά» που φανερώνουν τις εγκληματικές παραλείψεις και την παντελή έλλειψη ελέγχων στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου Εφετών Θεσσαλονίκης, που ζητά από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου να εποπτεύει προσωπικά και τις τρεις εισαγγελικές έρευνες που βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη, ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.


Γιώργος Καλλιακμάνης: Αποδείχτηκε ότι υπήρχε ένα μπάχαλο

«Αποδείχτηκε ότι υπήρχε ένα μπάχαλο, δεν ήξεραν ποιος έχει την ευθύνη να ελέγχει και ο τρόπος που γίνονταν οι πιστοποιήσεις είναι γελοίος», ανέφερε μιλώντας στο Mega ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

«Εγώ, ο επιχειρηματίας, που έχω ένα λούνα παρκ, πάω και βρίσκω έναν μηχανολόγο - μηχανικό, τον πληρώνω εγώ για να μου δώσει μια πιστοποίηση. Είναι τραγικό αυτό, γιατί είδαμε ότι χάνονται νέα παιδιά. Πρέπει να μπει ένα σκληρό πλαίσιο ελέγχου, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να έχει μηχανήματα τα οποία είναι σκουριασμένα και να βάζει πάνω τα παιδιά του κόσμου», πρόσθεσε.

«Σε αυτή την περίπτωση, που διακινδυνεύεται η ζωή ανθρώπων και κυρίως παιδιών, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική η Πολιτεία και πρέπει να ελέγχει. Εδώ πραγματικά υπάρχουν προβλήματα σε αυτή την ιστορία με τα λούνα παρκ, που πρέπει και οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες να ελέγχουν», σημείωσε από τη μεριά του ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης.