Ανησυχητικές είναι οι αναφορές του Ολλανδού ερευνητή Φρανκ Χούγκερμπετς μετά τον χθεσινό σεισμό στην Εύβοια.

Ειδικότερα, με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτίμησε πως ο χθεσινός σεισμός των 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή της Εύβοιας ενδέχεται να αποτελεί… δείγμα για μεγάλη σεισμική δόνηση στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια: Καθησυχαστικός ο Λέκκας - ''Σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή''

Ανησυχητική πρόβλεψη Ολλανδού ερευνητή για τον σεισμό στην Εύβοια

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός ερευνητής ανέφερε: «Ευρέως αισθητός σεισμός 4,6 στην Ελλάδα ακολουθεί διακύμανση που σημειώθηκε στις 23 του μηνός. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πρόδρομος για ένα ισχυρότερο κούνημα».

ollandos

Τι ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας

Ακριβώς πάνω στην ακτογραμμή ήταν ο χθεσινός σεισμός, που τάραξε το βράδυ και την Αττική, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας είπε ότι ο σεισμός ανησύχησε παραπάνω από ό,τι έπρεπε σε μια περιοχή με συχνή σεισμικότητα. «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», είπε.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν είχαμε ζημιές, παρά μόνο μικροζημιές σε ένα κτίριο όπου γίνονταν εργασίες», συμπλήρωσε.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η δήλωσή του σχετικά με τους μετασεισμούς, που εκδηλώθηκαν όλο το βράδυ, καθώς και η δήλωσή του πως «μέσα στα αναμενόμενα είναι ένας σεισμός 3,5-4, τον θέλουμε».

Τέλος, ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι δεν θεωρεί πως θα γίνει κάτι μεγαλύτερο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3qeoav8veg1)