Ανείπωτος είναι ο πόνος της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη που έχασε την ζωή του στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική. Ο πατέρας του θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και παλεύει με στοιχεία που συγκεντρώνει ο ίδιος να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Σήμερα, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη εκτιμά ότι η μεγάλη ταχύτητα που ανέπτυξε το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η αιτία που το διέλυσε παράλληλα και με την κακή συντήρηση. «Η ταχύτητα διέλυσε το σάπιο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, επιρρίπτοντας ευθύνες στον χειριστή του μηχανήματος.

Χαλκιδική: Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του 19χρονου

 «Την ώρα που επιβιβάστηκαν τα παιδιά και κάθισαν, ο χειριστής τους άλλαξε θέση, χωρίς να πει κάποια δικαιολογία. Όντως έλεγξε ζώνες και όταν ξεκίνησε, την ώρα που πήγε να κινηθεί προς το σημείο που γίνεται ο χειρισμός, γύρισε και είπε σε φίλο του ‘θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι’».

 «Την ώρα που ξεκίνησε το μηχάνημα ξεκίνησε με αργό ρυθμό. Στην πορεία έδωσε μεγάλη ταχύτητα. Η μητέρα φώναζε ‘χαμήλωσέ το, χαμήλωσε το’ κι αυτός της έκανε με το χέρι του ‘ησύχασε’. Η ταχύτητα αυτή διέλυσε το μηχάνημα, που ήταν εντελώς σάπιο. Το διέλυσε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως είπε ο ίδιος, εάν το μηχάνημα κινούταν σε κανονικές στροφές, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.