Αρχαία νομίσματα με πολλές ιδιαιτερότητες που τα κατατάσσουν στην κατηγορία των σπάνιων ευρημάτων, εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χερσονήσου στην κατοχή ενός άνδρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν στοχευμένη καθώς έμαθαν έπειτα από πληροφορίες πως ο συγκεκριμένος άνδρας, διέθετε 11 συνολικά αρχαία νομίσματα και αναζητούσε αγοραστή.

Τα νομίσματα αυτά, που θα εκτιμηθούν από ειδικούς αρχαιολόγους και επιστήμονες, αποτελούν ευρήματα λαθρανασκαφής. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται ότι σχετίζεται με εμπόριο αρχαίων αντικειμένων, τα χαρακτήρισε κειμήλια ενώ το ίδιο υποστήριξε και για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, ένα πιστόλι, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, γεμιστήρες και σφαίρες. Δηλαδή, ότι πρόκειται για κειμήλια.

Ηράκλειο: Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν υπάρχει δίκτυο διακίνησης αρχαιοτήτων

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χερσονήσου, οδήγησαν ήδη στον εισαγγελέα Ηρακλείου τον κατηγορούμενο, ενώ αναζητούν ήδη τις επαφές τους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν εάν υπάρχει πίσω του δίκτυο διακίνησης αρχαιοτήτων και παράνομων ανασκαφών στο νησί.

xersonisos_silipsi

Ως προς τα 11 αρχαία νομίσματα, αυτά παρουσιάζουν σύμφωνα με μια πρόχειρη εξέταση των ειδικών, αρκετές ιδιαιτερότητες που δεν συναντώνται συχνά στα νομίσματα που κατά καιρούς έχουν κατασχεθεί από λαθρέμπορους οι αρχές. Για περισσότερες ωστόσο πληροφορίες, πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η χρονολογία τους, η εμπορική και η πολιτιστική τους αξία.