Έναντι 1000 ευρώ πωλούσε στη μαύρη αγορά της Αλβανίας ένας νεαρός τις μηχανές που έκλεβε ο ίδιος από την Θεσπρωτία και τις οδηγούσε μέχρι τα αφύλακτα μονοπάτια των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Ο νεαρός Αλβανός υπήκοος είχε συγκεκριμένη προτίμησε στις μηχανές, ενώ ο τρόπος δράσης του, παραξένεψε ακόμη και τους αστυνομικούς, αφού ξεκάθαρα δεν ήταν επαγγελματικός.

Ο νεαρός, αναζητούσε συγκεκριμένο μοντέλο μηχανών. Παπάκια των 125 κυβικών, τα οποία πωλούνται πανάκριβα και πανεύκολα στην γειτονική χώρα. Έφευγε από την Αλβανική μεθόριο νωρίς το βράδυ με τα πόδια, περνούσε στο Ελληνικό έδαφος, έφτανε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα και αναζητούσε τις μοτοσικλέτες που ήθελε. Κατάφερνε να παραβιάζει τις κλειδαριές και μέσα σε 25 λεπτά, βρισκόταν εντός Αλβανικού εδάφους.

Ηγουμενίτσα: Είχε κλέψει έξι παπάκια

Συνολικά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ο ερασιτέχνης κακοποιός είχε καταφέρει να κλέψει έξι συνολικά παπάκια, τα οποία πωλούσε σε άτομα που αναζητούνται στην Αλβανία. Μετά την τρίτη κλοπή, οι αστυνομικοί κατάλαβαν το μοτίβο δράσης του κακοποιού και άρχισαν τις περιπολίες τις νυχτερινές ώρες, μέχρι που χθες τα ξημερώματα, τον εντόπισαν να περπατά. Έπειτα από λίγη ώρα παρακολούθησης, τον είδαν να προσπαθεί να παραβιάσει μια ακόμη μηχανή και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω.

Ο νεαρός, ομολόγησε την πράξη του και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Θεσπρωτίας. Η υπόθεση αυτή, για μια ακόμη φορά, ανέδειξε την έλλειψη ασφάλειας των συνόρων, με τη Θεσπρωτία να είναι πλήρως αποδυναμωμένη, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, ειδικά τους θερινούς μήνες και παρά το γεγονός ότι αποτελεί κέντρο διέλευσης αλλά και διαμονής τουριστών από Ελλάδα και Αλβανία.