Έρχεται τετραήμερο κακοκαιρίας, καθώς από αύριο, Πέμπτη 29/08, μέχρι και την Κυριακή 01/09 θα συναντάμε μεγάλα διαστήματα με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Ποια θα είναι η πιο βροχερή μέρα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, ένα βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αρχίζει και κατεβάζει πιο ψυχρές αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Αυτό το φαινόμενο είναι ένας τύπος ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, ο οποίος δεν συνηθίζεται για τον μήνα που διανύουμε.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία αυτή παραπέμπει σε κάτι χειμωνιάτικο, καθώς συνήθως τη συναντάμε στα τέλη φθινοπώρου με αρχές χειμώνα.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική και Βορειοανατολική Ευρώπη, όταν συναντήσουν τις ζεστές θάλασσες της Μεσογείου, δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας. Έτσι, κυρίως από αύριο και μέχρι και την Κυριακή θα συναντήσουμε διαστήματα με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στον αντίποδα, από την Ιταλία και πιο δυτικά κυριαρχούν οι υψηλές πιέσεις, οι οποίες τροφοδοτούν με πιο θερμές αέριες μάζες περιοχές προς την Κεντρική Ευρώπη.


Ο καιρός σήμερα

Σχετικά με τον σημερινό καιρό, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, καθώς όμως θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα, θα βλέπουμε μπόρες και σποραδικές καταιγίδες να αναπτύσσονται προς ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34-36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο θα είναι πιο χαμηλή, στους 30-33 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στον νομό Αττικής, με λίγες συννεφιές τις απογευματινές ώρες. Επιμένει ο βοριάς κοντά στα 6 μποφόρ στον Νότιο Ευβοϊκό, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι. Από αύριο θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος ο καιρός στην πρωτεύουσα, ενώ την Κυριακή θα συναντήσουμε διαστήματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάποια πιθανότητα τις απογευματινές ώρες να βγουν κάποιες μπόρες, με τους ανέμους να πνέουν στα 3-4 μποφόρ και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.


Τετραήμερο κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Αύριο, Πέμπτη 29/08, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Την Παρασκευή 30/08 θα υπάρξει κι άλλη επιδείνωση του καιρού, με μπόρες, καταιγίδες, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ακόμα και χαλαζοπτώσεις στην ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο, ενώ η περιοχή που αναμένεται να πληγεί περισσότερο είναι η Πελοπόννησος.

Παράλληλα, θα έχουμε και υποχώρηση του υδραργύρου, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται κοντά στους 30-33 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα τις επόμενες μέρες.

Το Σάββατο 31/08 αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες, αλλά και σε άλλες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού, ενώ την Κυριακή αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα μεταφερθεί σιγά-σιγά προς τα νοτιοανατολικά. Παράλληλα, οι άνεμοι το Σάββατο και την Κυριακή θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3r9ftv96vip)