Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες οικογένειας πως δικαστικός επιμελητής κακοποίησε δύο φορές τον σκύλο τους, προκειμένου να πετύχει την έξωσή από το σπίτι που είχε βγει σε πλειστηριασμό στην Πετρούπολη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, μιλώντας στο OPEN, το σπίτι της οικογένειας στην Πετρούπολη είναι πρώτη κατοικία και βγήκε σε πλειστηριασμό για 6.000 ευρώ.

«Έχει βγει το σπίτι στον πλειστηριασμό δυστυχώς χάθηκε, η διαφορά του διακανονισμού ήταν μόλις 6.000 ευρώ», είπε η δικηγόρος σημειώνοντας ότι η οικογένεια είχε κάνει μία προσπάθεια και συγκέντρωσε 25.000 ευρώ.

«Η εταιρεία όμως επέμενε ότι έπρεπε να πάρει 31.000 ευρώ, βγάλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό» όπως είπε τονίζοντας ότι ο ηλικιωμένος άνδρας που ζει εκεί με τη σύζυγό του είχε μόλις χειρουργηθεί από καρδιά. «Πετύχαμε μία παράταση» όπως είπε η δικηγόρος τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη κανονίσει να αγοραστεί το ακίνητο από εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Ωστόσο, «προκειμένου να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει από το σπίτι κακοποίησαν 2 φορές τον σκύλο της οικογένειας. Δεν γνωρίζουμε ποιος αλλά σίγουρα κάποιος από τον πλειστηριασμό. Βρέθηκαν στα δόντια του σκύλου ποντικοφάρμακο, αφού σταμάτησε η διαδικασία της έξωσης, από παρέμβαση γειτόνων. Πήραν τον σκύλο στον κτηνίατρο και βρήκαν ποντικοφάρμακο στο στόμα του» κατήγγειλε η δικηγόρος. Είναι έναν ποιμενικός, 10 ετών, μεγάλος.

Η πρώτη προσπάθεια να βγει ο σκύλος από τη μέση έγινε τον Απρίλιο σύμφωνα με την καταγγελία ενώ ακολούθησε και μία δεύτερη τον Μάιο, όπου του έριξαν υπνωτικό, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος. Η οικογένεια καταγγέλλει ότι ο μόνος που έφτασε κοντά στον σκύλο φαίνεται να είναι ο δικαστικός επιμελητής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rabh7eviy1)

Δήμαρχος Πετρούπολης: Έχουν προσπαθήσει τέσσερις φορές να βγάλουν την οικογένεια από το σπίτι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο, η εταιρία έχει προσπαθήσει τέσσερεις φορές να βγάλει την οικογένεια από το σπίτι.

«Η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι για να εξυπηρετήσει τα funds και τις τράπεζες» τόνισε ο δήμαρχος Πετρούπολης στο Open.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης χαρακτήρισε τον δικαστικό επιμελητή «αδίστακτο, ο οποίος με τρόπο απάνθρωπο ήρθε με κλειδαρά στο σπίτι». Τόνισε ακόμα ότι ενδεικτικό των ανάλγητων προθέσεων της εταιρίας είναι το γεγονός ότι ενώ έχει μαζευτεί το 80% του ποσού που ζητεί η ίδια η εταιρία αυτή να επιμένει στην έξωση δύο ηλικιωμένων ανθρώπων για μία διαφορά 6.000 ευρώ.