Σε πέντε καταλυτικά συμπεράσματα καταλήγει ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο πραγματογνώμονας και αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η τραγωδία με το 19χρονο παιδί θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν οι έλεγχοι από τους αρμόδιους είχαν διεξαχθεί με σωστό τρόπο και υπεύθυνα.

Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος.

Χαλκδική: Τι διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας για το λούνα παρκ

  1. Η αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος,
  2. Η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων και η γήρανσή τους,
  3. Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με την ταχύτητα,
  4. Ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων,
  5. Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να έχει διαπιστωθεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rpmz7k8nx5)

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο αδελφός του 19χρονου

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο παιχνίδι «Crazy Dance» όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, περιέγραψε ο αδελφός του, Δημήτρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο 16χρονος Δημήτρης ήταν μαζί με τον αδελφό του και ανέβηκαν μαζί στο παιχνίδι του λούνα παρκ.

«To πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή ήταν εκείνο το παιχνίδι λόγω του ότι είχε πολλά φώτα και πήγαινε γρήγορα. Αγοράσαμε εισιτήρια και περιμέναμε να τελειώσουν τα άλλα παιδιά για να έρθει η σειρά μας. Διαλέξαμε μόνοι μας μια θέση κι έρχεται ο χειριστής και μας λέει “μην κάτσετε εκεί, καθίστε εδώ πέρα”. Ο χειριστής είπε σε έναν άλλο “θα το βάλω τέρμα να μην σηκώνουν κεφάλι”. Το μηχάνημα πήγαινε πάρα πολύ γρήγορα, φαινόταν ότι ήταν πάνω από τα όρια του».

Και πρόσθεσε: «Σε μια στιγμή νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω στον Γιάννη. Τον κοιτάω, με κοιτάει και σπάει το κάθισμα. Με το που έγινε το ατύχημα και έσπασε το κάθισμα, το μηχάνημα συνέχισε να πηγαίνει με τη ταχύτητα που πήγαινε».

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη, γιατί έφυγε άδικα ο Γιάννης», κατέληξε ο αδελφός του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3rm4ag7kik1)