Πληροφορίες που σοκάρουν γύρω από τον πνιγμό της 8χρονης Αγγελικής σε πισίνα παιδικής κατασκήνωσης στη Χαλκιδική είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας σωρεία λαθών που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία. Μεταξύ αυτών, το ότι το κοριτσάκι, που βρέθηκε νεκρό στις 13 Αυγούστου, δεν φορούσε τα βοηθητικά μπρατσάκια του, παρά το γεγονός ότι κολυμπούσε σε πισίνα που έφτανε σε βάθος τα δύο μέτρα, καθώς και ότι δεν έγινε καταμέτρηση των παιδιών όταν βγήκαν από αυτήν.

Χθες, ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού μίλησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική κάμερα και, ανάμεσα στους λυγμούς του, έριξε φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η κόρη του έχασε τη ζωή της από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Χρήστος Καζάζης, αφού περιέγραψε στην εκπομπή «Live News» τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και η σύζυγός του ενημερώθηκαν για το χαμό της Αγγελικής, «μας είπαν ότι ήπιε λίγο νεράκι και δεν είχε τις αισθήσεις της», προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, υποθέτοντας το τι μπορεί να προκάλεσε τον πνιγμό της ανήλικης στη Χαλκιδική.

Όπως είπε, μία ημέρα πριν από την τραγωδία, στις 12 Αυγούστου, η υπεύθυνη της κατασκήνωσης του είχε στείλει φωτογραφίες στις οποίες φαινόταν η 8χρονη μαζί με τη 10χρονη αδελφή της να κάνουν μπάνιο στην πισίνα χωρίς τα βοηθητικά φουσκωτά μπρατσάκια τους: «Η Αγγελική δεν ήξερε μπάνιο χωρίς τα μπρατσάκια της. Τους είχα πει να τα φοράνε πάντα και είχαμε ενημερώσει και τη διοίκηση της κατασκήνωσης. Η 10χρονη αδελφή της ήταν η μόνη που την έψαξε».

Και συνέχισε: «Είχαμε εμπιστευτεί την κατασκήνωση. Τις πήγαμε και πέρσι εκεί για διακοπές. Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή. Τα κορίτσια κολυμπούσαν χωρίς προστασία σε πισίνα που έφτανε πάνω από δύο μέτρα βάθος».

Κι ενώ οι έρευνες για τον πνιγμό της Αγγελικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ένα ακόμη στοιχείο ίσως ρίξει φως στο γιατί ουδείς κατάφερε να δει το άψυχο σώμα του παιδιού μέσα στην πισίνα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, ανήλικοι κατασκηνωτές της μονάδας στη Χαλκιδική υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως «το παιδί πιθανόν πνίγηκε μέσα στη “φασαρία” με τα πολλά παιδιά, σε θολή πισίνα που δεν έβλεπες τον πάτο της».

Η 10χρονη αδελφή της Αγγελικής στην κατάθεσή της είπε ότι η τελευταία φορά που είδε την αδελφή της ήταν μέσα στην πισίνα. Η υπεύθυνη ομαδάρχισσα είχε πει ότι όλα τα παιδιά βγήκαν από το νερό, πράγμα που εξετάζεται, ενώ προκύπτει ότι οι υπεύθυνοι έφυγαν από το σημείο χωρίς να γίνει καταμέτρηση με αποτέλεσμα η 10χρονη να είναι η μόνη που έψαξε την 8χρονη, η οποία πιθανόν να μη βγήκε ποτέ από το νερό.