Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές απάτες με θύματα πολίτες που χάνουν μικρές περιουσίες από τα σχέδια απατεώνων.

*Διαβάστε εδώ: Χαλκιδική: Τα λάθη που οδήγησαν στο χαμό της Αγγελικούλας - Σπαρακτική η μαρτυρία του πατέρα της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα

Πρόσφατα συνελήφθη ένας 46χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και παραπλανούσε τα θύματά του, ισχυριζόμενος ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα, με σκοπό να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Κατά τη σύλληψή του, βρέθηκαν στην κατοχή του 9.270 ευρώ και κοσμήματα αξίας, τα οποία αποδόθηκαν στα θύματα.

Ο 46χρονος από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με την αστυνομία, εξαπατούσε από κοινού με δύο άλλα άτομα, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει συνολικά 6.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ από δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι γνώρισε τον εγκέφαλο του κυκλώματος μέσω διαδικτύου, ο οποίος τον έπεισε να συμμετάσχει στις τηλεφωνικές απάτες.

Παρά την επιτυχία των αρχών στη σύλληψη του δράστη, συνεχίζονται οι έρευνες για την εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις σε ολόκληρη την περιοχή.


Ανήσυχοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου

Οι πολίτες του Ηρακλείου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τα δεκάδες κρούσματα με πολλούς να αισθάνονται ευάλωτοι μπροστά στις επιθέσεις των επιτήδειων.

Παρά τη σύλληψη του δράστη, οι κάτοικοι ζητούν αυστηρότερα μέτρα προστασίας και ενημέρωσης από τις αρχές, καθώς οι απατεώνες φαίνεται να στοχεύουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.

Από την πλευρά της, η αστυνομία της Κρήτης για μια ακόμα φορά εφιστά την προσοχή των πολιτών που παρά τις συστάσεις εξακολουθούν να πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων που πλέον λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

*Πληροφορίες: neakriti.gr